Kurumsallar Yoğun Şekilde Bitcoin mi Satın Alıyor? Balinalar ve Madenciler BTC Satıyor mu?

BTC Balina
Kriptosozluktv.com - BTC fiyatı 64.865 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) ile yeni bir rekor kırdıkta sonra Bitcoin fiyatı için bir dönüm noktası olmuştu. Ardından özellikle son günlerde Elon Musk manipülasyonları ve ardından Çin'i Bitcoin'i yasaklaması haberleriyle son günlerde ciddi düşüş hareketiyle 30.000 dolarlara kadar geriledi. BTC fiyatı yazıldığı sırada ise 37.140 dolar civarında hareket ediyor.

Balinalar Bitcoin Satışına Devam Ediyor mu?

25 Mayıs 2021 Bitcoin on-chain (zincir) analizimizde balinaların daha fazla sert düşüş ihtimalini tetikleyebilecek bir satış riskinin olup olmadığını inceleyeceğiz.

Yazının yazıldığı sırada ise CryptoQuant verilerine göre, grafikte mavi renkli çizgiler Bitcoin fiyatını işaret ederken pembe renkli çizgiler ise balina hareketlerinin grafiği olduğunu söyleyebiliriz. Daha anlaşılır bir biçimde anlatmamız gerekirse pembe olan çizgiler, fiyatın olduğu bölgeye, grafikte işaretlediğimiz riskli bölgeye gelirse eğer "Balinalar" tarafından sert düşüş gelme ihtimalini bizlere sunuyor.

15 Mart 2021'den bu yana balinalar tarafından satışların geldiğini, hatta 18 Mayıs 2021 tarihinde yaptığı tepe noktasının 30 Aralık 2020 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Güncel veriler bizlere hala güvenli bölgede olduğumuzu, 18 Mayıs'tan sonra Bitcoin satışların azaldığını ve yazının yazıldığı sırada balinalar tarafından anlık olarak sert düşüş riskinin az olduğunu görüyoruz. Elbette burada anlatılanlar sadece bilgi amaçlı olduğunu ve asla yatırım tavsiyesi olmadığını unutmayın.

Kurumsallar BTC Alıyor mu?

25 Mayıs 2021 tarihinde kurumsalların BTC iştahına baktığımızda ise yazının yazıldığı sırada kurumsallar Bitcoin satın alımı konusunda epey iştahlı olduğunu görüyoruz.
Yukarıdaki CryptoQuant verilerine göre, yeşil çizgi alım bölgesini gösterirken (0.15) kırmızı bölge ise (-0.15) kurumsalların satın alımların zayıf olduğunu, hatta satışların geldiğini gösteriyor. Son birkaç gündür ve özellikle son saatlerde CryptoQuant BTC: Coinbase Premium Index verilerine göre, kurumsallar tarafında oldukça yoğun Bitcoin satın alımlarının geldiğini görüyoruz.

Bitcoin Madencileri Saklamaya Devam Ediyor mu?

Bir başka kritik metrik olarak kabul edilen CryptoQuant'ın BITCOIN MPI verileri, madencilerin elinde bulundurdukları Bitcoin'leri satıp satmadığına dair verileri bizlere sunarken 25 Mayıs 2021 grafiklerin 2 seviyesinin epey altında olduğunu ve yazının yazıldığı sırada ise -0.44 seviyesinde olduğunu, madenci tarafının BTC fiyatı 60.000 dolarlardaki durumdan daha iyi olduğunu yani madencilerin elinde bulunan Bitcoin (BTC)'lerin satılmadığını hatta Bitcoin fiyatında agresif düşüşler gelse de madencilerin ellerindeki BTC'lere sıkı sıkıya sarılı olduklarını söyleyebiliriz.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version