Bitcoin - Altcoin Balinası Nedir ve Kripto Paraları Nasıl Etkiler?

Kripto para balina
(Görsel: Icrypex)

Kripto Paraları Etkileyen Balinalar Kimdir?

Birçoğumuzun duyduğu ve örneklerine sıkça rastladığımız, küçük yatırımcıların elinde bulunan kripto paraları düşük fiyattan topladığı, kripto paraların fiyatlarını yaptığı işlemlerle değiştirdiği düşünülen kişilere Balina denir.

Balinaların Önemi Nedir?

Anlatabilmek adına örneklendirerek gidelim. X kripto parasını baz alalım. X kripto parasının %30’unun tek bir kişide olduğunu varsayalım. İşte bu kişinin bir anda elindeki bütün X kripto parasını satmaya yönlenmesi ile oluşan ortamda aynı kripto paraya sahip olan kişiler ve borsayı takip eden insanlar bir problem olduğunun kanısına vararak elindeki kripto paraları kendi değerlerinin altında bir fiyata satmaya yönleniyorlar.
Elindeki tüm X kripto parasını satan kişi ise  %35'lik dilimini tekrardan satın alıyor ve bu sayede elindeki kripto para miktarını artırabiliyor. Düşen fiyat sebebiyle panik yapan kullanıcılar ise kripto paralarını değerinin altında bir fiyata satış yaptığından dolayı zarar edebiliyor. Balina dediğimiz kişiler de daha ucuz fiyatta X kripto parasını toplamış olduğu düşünülüyor.
Bu durumun kötü etkileri ise piyasada bulunan birçok Bitcoin ve altcoin sahiplerinin zarar etmesi sonucunu açığa çıkabiliyor. Balinaları anlayabilmek adına onların stratejilerini okumaya çalışmak çok büyük bir önem farz ediyor. Devasa boyutta işlemler ile piyasaları şekillendirebiliyor ve kripto paraların fiyatlarında ciddi anlamda değişiklikler yapabiliyorlar.

Küçük yatırımcıların korkulu rüyası olan bu Balina'lara dikkat etmekte yarar var. Bu konuda Türk Borsalarından olan Icrypex de bizleri uyarıyor, bu konuda atmış oldukları önemli tweetleri aşağıda sizler için derledik.


Balina hareketi olması muhtemel birkaç örnek göstermek gerekirse:

Bu tweette 10 Milyon USDT'nin Huobi Borsasından Bilinmeyen Bir Cüzdana Transfer Edildiği Görülüyor


Bu tweette ise 5000 BTC'nin bilinmeyen bir cüzdandan Poloneix Borsasına transfer edildiği görülüyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version