Bir Dava da Ripple'ın Ortağı MoneyGram'a Açıldı!

Ripple ortağı moneygram'a dava
Para transferi şirketi MoneyGram, firmanın yanıltıcı ifadeler yayınladığı ve XRP'nin lisanssız güvenlik statüsünü açıklamadığı iddiasıyla bir dava ile karşı karşıya.

Ödeme şirketi MoneyGram International, Ripple Labs ve XRP kripto para birimi ile olan ortaklığı hakkında yanlış beyanlarda bulunduğu için 1 Mart'ta Kaliforniya'da dava açıldı. Dava, MoneyGram'dan 17 Haziran 2019 ile 22 Şubat 2021 tarihleri ​​arasında menkul kıymet satın alan yatırımcılar adına açıldı. Global yatırımcı hakları yasal uygulaması, MoneyGram'ın Ripple Labs ile ortaklığı ve XRP'nin menkul kıymet statüsü hakkında yanıltıcı açıklamalarda bulunduğunu ileri sürüyor.

MoneyGram, Ripple'ın xRapid ürününü kullandı

Haziran 2019'da açıklanan iki şirket arasındaki "stratejik ortaklığagöre, ödeme şirketi Ripple'ın xRapid ürününü kullandı ve uluslararası ödeme sürecinin bir parçası olarak "döviz cinsinden XRP'den yararlanma" yerleşimlerini kullandı. Bununla birlikte, geçen yılın sonlarında, ödeme şirketi, Ripple'ın döviz ticareti ihtiyaçları için Ripple'ın xRapid hizmetine bağımlı olmadığını açıkladı. On-Demand-Liquidity veya ODL olarak yeniden adlandırıldı. "Ödeme firması, dijital veya başka türlü tüketici fonlarının doğrudan transferleri için ODL platformunu veya RippleNet'i kullanmıyor. Ayrıca, "MoneyGram, SEC davasında taraf değildir" açıklamalarda bulunmuştu.

MoneyGram, SEC davasıyla ilgili olarak Ripple Labs ile ilişkisini askıya aldı

Daha önce kriptosozluktv.com'da bildirildiği gibi, MoneyGram, Ripple'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden yasal mücadelesi ışığında Ripple işlemlerinin kullanımını askıya aldığını duyurmuştu.

ABD merkezli para transferi şirketi, yasal belirsizliği gerekçe göstererek Ripple Labs ile ilişkisini askıya aldığını duyurmuştu. Para transferi firması, son kazanç raporunda, ödeme firması ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SECile yasal sorunlarını çözene kadar Ripple'ın XRP havale çözümünü kullanmayacağını ifade ettiMoneyGram, Ocak 2018'de Ripple ile ortaklık kurarak Ripple'ın xRapid çözümüne pilotluk yapan ilk ödeme hizmeti sağlayıcılarından biri oldu.

Ayrıca; Ripple Davası Ne Zaman Sonuçlanır?

2020'nin 4. çeyreğinde, Ripple MoneyGram'a "pazar geliştirme ücretleri" için 9,2 milyon dolar ödemişti. Toplamda, son iki yılda para transferi şirketi, XRP'yi kullanmaya devam etmek için Ripple'dan 61,5 milyon dolar aldı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version