Avrupa Merkez Bankası, Dijital Euro İçin Danışma Grubu Kurdu!

Avrupa merkez bankası dijital euro
Avrupa Merkez Bankası, Dijital Euro projesiyle ilgili olarak bankaya danışmanlık yapacak bir kuruluş olan Dijital Euro Piyasası Danışma Grubu'nu kurdu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Dijital Euro Piyasası Danışma Grubu'nu kurduğunu duyurdu duyurduBu organizasyon, bir merkez bankası dijital para biriminin teklifine nasıl değer katabilecekleri konusunda bankaya danışmanlık yapacak. ECB, tarafları Haziran ayında gruba katılma konusundaki düşüncelerini ifade etmeye çağırdı ve banka, en deneyimli başvuru sahiplerini filtreleyerek seçti.

Seçilenler arasında Avrupa'da bilinen bankacılık ve ekonomik kurumların üyeleri yer alıyor

Seçilenler arasında Société Générale, Nordea, Intesa Sanpaolo, Swedbank, La Banque Postale ve Deutsche Bank gibi Avrupa'da bilinen bankacılık ve ekonomik kurumların üyeleri bulunmakta. Dijital Euro'nun tasarım aşamalarında yer aldığını açıklayan bir şirket olan Nexi Group'tan Roberto Catanzaro da konseyin bir parçası. Grup, önümüzdeki aydan itibaren en az üç ayda bir toplantılara ev sahipliği yapacak.

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, “Özel sektörden birçok yüksek kaliteli uzmanın Dijital Euro projesine katkıda bulunmaya istekli olmasından memnuniyet duyuyorum. Uzmanlıkları, soruşturma aşamasında potansiyel kullanıcıların ve distribütörlerin dijital euro hakkındaki görüşlerinin entegrasyonunu kolaylaştıracak.” ifadelerinde bulundu.

30 üyeli danışma grubu, ECB'ye Dijital Euro konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Açıklamaya göre, danışma grubunun 30 üyesi, Euro bölgesindeki farklı sektörlerin ihtiyaçlarını daha iyi çözmek için nasıl değiştirilebileceği konusunda ECB'ye tavsiyede bulunacak. Bu grup toplantıları sonucunda belirlenen sorunlar, bireysel ödemeleri tartışan kurumsal bir forum olan Euro Bireysel Ödemeler Kurulu'na taşınacağından, ödemeler alanı da özel olarak ele alınacağı ifade edildi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version