Avrupa Merkez Bankası Dijital Euro Çıkarmaya Hazırlanıyor!


Avrupa Merkez Bankası
, teknolojiyi tanıtmaya yönelik büyük bir adımda bir kamuoyu istişaresi düzenlerken, Euro'nun dijital versiyonunu denemeye başlayacak.

Bloomberg raporuna göre, Avrupa Merkez Bankası, teknolojiyi tanıtmak için büyük bir adım olan halka açık bir istişare düzenlerken, Euro'nun dijital versiyonunu denemeye başlayacak. ECB, dijital para biriminin yararları ve dezavantajları üzerine bir çalışma yayınlarken, Başkan Christine Lagarde, "Bizim rolümüz paraya güveni sağlamaktır" dedi. Bu, avronun dijital çağa uygun olduğundan emin olmak anlamına geliyor. İhtiyaç olursa dijital bir euro çıkarmaya hazırlıklı olmalıyız" dedi. 

ECB, 2021'in ortalarına doğru dijital euro'ya karar vereceğini söyledi

ECB'ye göre, istişare 12 Ekim'de başlayacak ve deney paralel olarak yürütülecek. ECB, 2021'in ortalarına doğru bir "araştırma aşaması" ile başlayacak bir dijital euro projesi başlatıp başlatmayacağına karar vereceğini söyledi. Kripto para birimleri, merkez bankacıları tarafından düzenli olarak spekülatif varlıklardan biraz daha fazlası olarak eleştirilse de, yine de ödeme teknolojilerinin nasıl geliştiğine yakından bakmayı teşvik etti. Bir CBDC, euro bölgesi sakinlerinin doğrudan ECB'ye para yatırmalarına izin verecek. Bu genellikle ticari kredi verenler, hükümetler ve diğer merkez bankaları için bir seçenek.

Dünyadaki merkez bankaları CBDC'yi araştırmaya devam ediyor

Dünyadaki merkez bankaları CBDC'lerle ilgilendiklerini ifade ettiler ve çoğu aktif olarak aynı şey üzerinde çalışıyor. Çin Halk Bankası, ulusal dijital para birimini başlatan ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor. Merkez bankası, DCEP olarak adlandırılan ulusal dijital para birimi üzerinde son beş ila altı yıldır çalışıyor ve şu anda bunu halka duyurmaya çok yakın.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version