ABD Başkanı Joe Biden, G-7 Zirvesinde Kripto Para Birimlerini Tartışmayı mı Planlıyor?

Joe Biden kripto para
Amerika Birleşik Devletleri'nin şu anki Başkanı Joe Biden, yaklaşan G-7 toplantısında kripto para birimlerini tartışmayı planlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin şu anki Başkanı Joe Biden, son birkaç aydır Bitcoin ve diğer kripto para varlıkları hakkında sessiz kaldı. Ancak Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan'ın son açıklaması, ABD Başkanı'nın kripto para birimlerinin fidye yazılımlarındaki rolüyle ilgili sorunları G-7'de gündeme getirmeyi planladığını gösteriyor. Kripto para birimi regülasyonları, ülkeler genelinde finansal düzenlemelerin endişe kaynağı oldu.

ABD'li yetkililer: Biden'ın G-7 ziyareti sırasında kripto para birimlerini tartışmayı planlıyorlar

Beyaz Saray'daki son basın brifingi sırasında Sullivan, bu fidye yazılımı saldırılarının nasıl gerçekleştirildiğinin merkezinde yer alan kripto para birimi sorunuyla başa çıkmanın önemli olduğunu söyledi. Fidye yazılımı bir ulusal güvenlik önceliğidir” dedi. Sullivan, ABD yetkililerinin Biden'ın G-7 ziyareti sırasında kripto para birimleriyle ilgili sorunları tartışmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. Ulusal güvenlik danışmanı, kripto para birimi zorluklarının üstesinden gelmek için diğer demokrasilerle bilgi paylaşmak için bir planın gerekli olduğunu belirtti. Daha önce Biden, eski Hazine Bakanı Steve Mnuchin tarafından önerilen tartışmalı kripto para birimi KYC düzenlemeleri de dahil olmak üzere tüm Federal düzenleyici süreçleri durdurdu.

Regülatörler, fidye yazılımı saldırılarına ilişkin endişelerini dile getiriyor

Sullivan'ın son yorumları, ABD Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) 2,3 milyon dolardan fazla değere sahip yaklaşık 63.7 Bitcoin'i ele geçirmesinin ardından geldi. Colonial Pipeline, DarkSide olarak bilinen bir gruba devasa kripto para fidyesini ödedi. Bu yılın başlarında, bilgisayar korsanları Colonial Pipeline'ın altyapısını ve operasyonlarını hedef aldı. Ülkelerdeki regülatörler aktif olarak kripto para birimi düzenlemeleri üzerinde çalışıyor. Regülatörler kripto düzenlemelerini güçlendirmeye çalıştıkça ABD'de kripto fidye yazılımı saldırıları arttı. Daha önce, ABD SEC başkanı Gary Gensler, yatırımcıların kripto para pazarındaki çıkarlarını korumak için daha fazla regülasyona ihtiyaç olduğunu söylemişti. 

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version