SEC Başkanı Gary Gensler, ABD Kongre'sine Kripto Para Borsaları İçin Çağrıda Bulundu!

gary gensler
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kripto para birimi borsalarını düzenlemek istiyor ve Kongre'ye bu konuda çağrıda bulundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Kongre'yi kripto para birimi borsalarını düzenlemeye yardım etmeye çağırıyor. Yakın tarihli bir açıklamada, SEC başkanı Gary Gensler, kripto para borsalarının giderek daha önemli hale geldiğine, ancak çok az kuralın onları yönettiğine dikkat çekti. Yakın zamanda SEC başkanı olarak yemin eden Gary Gensler, o zamandan beri dijital para birimlerine yönelik düzenleme çağrısında bulunuyor. Temsilciler Meclisi'ndeki Mali Hizmetler ve Genel Hükümet alt komitesi önünde yakın zamanda yapılan bir oturumda, bu noktayı yineledi.

“Mevcut sistemimizde boşluklar olduğunu düşünüyorum”

ABD SEC başkanı alt komiteye “Mevcut sistemimizde boşluklar olduğunu düşünüyorum” ifadelerinde bulundu. SEC, büyüyen kripto para birimi endüstrisini düzenlemek için gayretli çabalar göstermeye devam ediyor. Ancak, “binlerce token var ve dijital para birimi suçlularına karşı yalnızca 75 eylem gerçekleştirebildik.” diye ekledi. Gary Gensler, “Bence en büyük boşluk kripto para borsaları etrafında ve bu 'bazen emtiaların, bazen para birimlerinin' işlem gördüğü platformlara yatırımcı korumalarını getirmek için Kongre ile birlikte çalışabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

ABD SEC başkanı, yatırımcıları korumak için “kuralları” oluşturmak istiyor

ABD SEC başkanı Gary Gensler, yatırımcıları korumak için “yol kuralları” oluşturmanın önemli olduğuna inanıyor. New York Menkul Kıymetler Borsası ve Nasdaq gibi geleneksel piyasaları, yatırımcıların yasa dışı uygulamalara karşı korunduğu verimli yönetilen iki piyasa olarak işaret etti. Daha önce CFTC başkanı olarak görev yapan Gensler, ekosistemde 'kimin ne yaptığını' belirlemek için eski ajansıyla birlikte çalıştığını söyledi. Gensler daha önce kripto para birimlerine övgüler yağdırmış ve onları ödemeler için yeni bir araç olarak tanımlamıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version