Bitcoin İçin Ayı Sezonu Geldi mi? BTC 30 Bin Doların Altına Düştükten Sonra Tartışılmaya Başladı

btc ayı sezonu geldi mi
Max Keiser, The Wolf Of All Streets, CoinGecko'dan Bobby Ong ve Quantum Economics'ten Analist Jason Deane, Bitcoin'in bu hafta 30 bin doların altına düştükten sonra bir ayı piyasasına girip girmediğini tartışıyor.

BTC'nin fiyatı bu hafta ciddi bir düzeltmeden geçerek yaklaşık altı ayın en düşük seviyesine ulaşırken kripto para topluluğu içinde resmi olarak bir ayı piyasasına girip girmediğimiz sorusu ortaya çıktı.

Sadece iki ay önce gelen zirvesinden ciddi anlamda uzaklaşmasından sonra, insanlar ayıların gerçekten kontrol altında olduğunu tartışıyor.

Bunlar arasında Keizer Report sahibi Max Keiser, Quantum Economics'te Bitcoin Analisti Jason Deane, CoinGecko'dan Bobby Ong ve The Wolf Of All Streets'ten Scott Melker yer alıyor.

Birinci Versiyon: Ayı Piyasası

2017/2018'deki önceki boğa piyasasından sonra, Bitcoin fiyatı hızla düşmeye başlamıştı ve birkaç ay içinde değerinin yarısının düştüğünü gözlemledik. 2021'in ortasında durum oldukça benzer.

BTC, kademeli olarak değer kaybetmeye başlamadan önce Nisan ortasında 65.000 dolarla zirve yaptı. Başlangıçta Elon Musk tarafından yönlendirilen ve Çin tarafından başlatılan FUD, kripto para biriminin Ocak 2020'den bu yana en düşük fiyat etiketi olan 28.500 dolara düşüşünü tetikledi.

CoinGecko'nun Kurucu Ortağı ve COO'su Bobby Ong, bu düşüşün resmi olarak 2021 ayı piyasasının başlangıcını işaret ettiğine inanıyor, ancak uzun ömürlülüğü hakkında soruları gündeme getirdi.
Bu ayı piyasasının başlangıcı ile öncekiler arasındaki birkaç farkın ana hatlarını çizdi: “Üst düzey bir düşüş yok ve bu, geçen ay boyunca kademeli bir düşüş oldu. Bu ayı piyasasının ne kadar süreceği de herkesin tahmininde olacak” “Mevcut seviyelerde Bitcoin ticareti, ATH'ından %50 düştüğü için mevcut piyasayı zaten ayı haline getirdi. Şimdi asıl soru, ayı piyasasının ne kadar uzun ve ne kadar derin olacağı.”
The Wolf Of All Streets, Ong'un duruşunu bir dereceye kadar destekliyor. Tepeden %50'lik bir geri çekilmenin, varlığın "boğa piyasasında olmadığı" anlamına geldiğini, çünkü "artık sağlıklı bir düzeltme olmadığını" belirtti. Ancak bu yalnızca daha küçük bir zaman diliminde yakınlaştırıldığında olur.

Daha makro bir ölçeğe bakıldığında, BTC'nin bir yıldan daha kısa bir sürede hala %200'den fazla arttığını görürseniz, en mantıklı sonuç BTC'nin “kesinlikle” bir boğa piyasasında olduğudur.” Bu nedenle, “çok daha yüksek fiyatların muhtemel olduğuna” inanıyor.

Fiyat ve Hash Oranı Arasındaki İlişki

Olumsuz fiyat gelişmelerinden en çok Çin sorumlu tutuldu. Asya Süper Gücü, Bitcoin madenciliğinin peşinden giderek ve madencileri devirerek sektördeki olumsuz duruşunu bir adım daha ileri götürdü.

O ana kadar hash oranının %60'ından fazlasından sorumlu olan ülke olarak eylemlerinin bir ay içinde yaklaşık %50 oranında düşen metrik üzerinde anında bir etkisi oldu .

Quantum Economics'te bir Bitcoin Analisti olan Jason Deane, bu konuya değindi ve BTC'nin fiyatı ile hash oranının aslında birbiriyle ilişkili olduğu fikrine karşı çıktı. Düzeltme çoğunlukla gerçek temeller yerine duygu ve momentum tarafından körüklendiğinden, şirketi bunu bir ayı piyasasının başlangıcı olarak görmüyor.
“Buradaki durum büyük olasılıkla bu, diğer şeylerin yanı sıra, düşük hash oranının daha düşük fiyatlar için zor bir itici güç olduğuna dair yaygın (ve yanlış) inanç tarafından neredeyse kesinlikle ateşlenen bu ivme ile. Bunun bir uyum dönemi olduğu doğru, ancak ağ mükemmel bir şekilde çalışmaya devam ediyor ve tasarlandığı gibi yapmaya devam edecek.”
Ayrıca, Çin'in eylemlerinin Bitcoin ağını “her zamankinden çok daha merkezi olmayan hale getireceğine ve bu hareketin orta ve uzun vadede son derece olumlu olduğu düşünülüyor” diyor. İlginç bir şekilde, son raporlar madencilerin Çin'den Kazakistan ve ABD gibi diğer ülkelere taşındığını ve bunun ülkenin madencilik endüstrisindeki kontrolünü gerçekten azaltacağını belirtti.

“Temeller bozulmadan kalır. Bu nedenle, bizim görüşümüze göre, bu zamanla düzeltilecek olan bir piyasa aşırı tepki dönemi olması çok daha muhtemel.”

En Kötü Düzeltme Değil

On yıldan fazla bir süredir kalıcı bir BTC boğası olduğunu ifade eden Max Keizer, varlık için bu tür geri çekilmelerin bir şekilde beklendiğini söyledi. Aslında, 2011'den beri “15 büyük geri çekilme” yaşadı ve bu “gördüğüm birkaç tanesi kadar kötü değil”.

Ayrıca bunu madenciliğin Çin dışına göçüne bağladı, ancak “madenciler yeni bölgelerde çok yakında çalışmaya başlayacaklar. Ve bana göre Çin'in dışında olmak büyük bir pozitif."
Ek olarak, BTC'nin gerçek değerini incelerken dikkate alınması gereken çok daha kritik faktörler olduğuna inanıyor.

“Bu geri çekilmenin bir ayı piyasası olup olmadığını soruyorsanız, Bitcoin'in temel değer teklifinin fiyata duyarlı olmadığını unutmayın; blok duyarlıdır. Fiyat geri çekildikçe, blokların zamanında gelmesini sağlayan zorluk ayarı da arttı. Yani aslında hiçbir şey değişmedi. Fiyat ne olursa olsun bloklar gelmeye devam ediyor.

Yalnızca fiyata bakanlar için, şu önemli detayı aklınızda bulundurun: Fiat parasının zaman içinde sıfır oynaklığı ve garantili bir satın alma gücü kaybı vardır. Bitcoin, zamanla bir miktar oynaklığa ve satın alma gücünde garantili bir artışa sahiptir.”

Keizer ayrıca BTC'den “sağlam, devletten ayrılmış, el konulmaz para ve sürekli bir boğa piyasası” olarak bahsetti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version