ABD'de Bitcoin ETF Başvuruları Arka Arkaya Gelirken FiCAS'ın Kripto ETP'si Alman Borsasında Listelendi!

FiCAS AG
Bitcoin'in son rallisi geçtiğimiz günlerde 48.000 dolara gerileyerek duraklasa da bugün 53.000 dolara kadar tekrar geri geldi. Ayrıca Bitcoin'in yaşadığı son boğa koşusu ile tüm dünyada popülerliği artmasıyla Bitcoin ETF ve ETP'lere olan ilgi gün geçtikçe artıyor.

ABD'de Bitcoin ETF Başvurularının Arkası Kesilmiyor!

Dünyada ilk Bitcoin ETF'ine Kanada onay verirken Brezilya ise 19 Mart'ta Bitcoin ETF'sini onaylayan dünyada 2. devlet olmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri tarafında ise Bitcoin ETF'leri epey gündemde. resmen yarış var. Özellikle Mart ayı içerisinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) oldukça yoğun bir şekilde başvurular yapıldı. ilk ABD Bitcoin ETF için VanEck'in 19b-4 formunu 18 Mart'ta SEC kabul etmişti. Formun kabul ediliş tarihinden itibaren SEC'in Bitcoin ETF'ini kabul etme, reddetme ya da inceleme süresini uzatmak için 45 günü var.

Ayrıca Bitcoin ETF'leri için güçlü adaylardan başvuruların da arkası kesilmiyor. WisdomTree  Bitcoin ETF başvurusu yaparken Beyaz Saray'ın eski danışmanlarından biri olan Anthony Scaramucci'nin yer aldığı ve New York merkezli yatırım şirketi SkyBridge Capital de başvuru yapanlar arasında.

SEC, Kryptoin Bitcoin ETF’inin Resmi İncelemesine Başladı!

ABD tarafında Bitcoin ETF'lerinde resmen bir yarış sürerken yatırımcılar için Bitcoin ETF'lerinde bir diğer merak konusu ise ABD'de ilk Bitcoin ETF onayını SEC tarafından alan hangi şirketin olacağı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kurumsal firmalar ve küçük yatırımcı için Bitcoin yatırım firması Kryptoin’in ETF başvurusunu değerlendirmeye aldığı aldığını açıkladı. Yapılan resmi açıklamaya göre, Kryptoin’in Cboe BZX Borsası ile birlikte yaptığı Kryptoin Bitcoin ETF Trust başvurusunu incelemeye başladı.

İsviçreli FiCAS'ın Kripto ETP'si Alman borsası Börse Stuttgart'ta listelendi!

ABD'de Bitcoin ETF başvuruları arka arkaya gelirken Avrupa'dan da haberler geliyor. Kripto ETP'lerde yaşanan son gelişmelerden biri de İsviçreli FiCAS'ın Kripto ETP'si Alman borsası Börse Stuttgart'ta listelenmesi oldu.

FiCAS AG'nin kurucusu Ali Mizani Oskui, "Aktif olarak yönetilen benzersiz kripto para yatırım aracımızın artık Börse Stuttgart'ta listelenmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. Almanya, önde gelen finans kurumlarına ve ayrıca bunun farkında olan insanlara ev sahipliği yapıyor. Kripto para birimleri varlık sınıfındaki portföyleri çeşitlendirmenin faydaları. Börse Stuttgart'taki listeleme, Alman ve AB yatırımcılarının benzersiz ürünümüze erişimini daha geniş anlamda kolaylaştırıyor." ifadelerinde bulundu.

Ayrıca: Kurumsal Yatırımcı Ali Mizani'den Yükselebilecek Altcoin'lerin Listesi!

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version