Kurumsal Yatırımcı Ali Mizani'den Yükselebilecek Altcoin'lerin Listesi!


Kurumsal olarak Bitcoin alan Ali Mizani Twitter:

Instagram:

Piyasa değeri bakımından lider kripto para birimi 64.865 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek yeni bir rekora imza attı. Ardından kademeli olarak düşüşe geçen BTC, dün tüm kripto parasında yaşanan agresif bir düşüşle 50.9907 dolara kadar geriledi. Bitcoin fiyatı yazının yazıldığı sırada 55.112 dolar civarında hareket ediyor.

Yaşadığımız son boğa koşusunun hikayesi kurumsallar tarafından yazılırken geçtiğimiz günlerde kurumsal yatırımcılardan Ali Mizani, Twitter hesabında yükselme potansiyeline sahip Altcoin'lerden bazılarını paylaştı. Daha önce Bitcoin analizlerinin geçmişinde başarılı bir performansa sahip olan Ali Mizani'nin attığı son tweet yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Ali Mizani'den Yükselme Potansiyeline Sahip Altcoin'lerin Listesi!

İsviçreli FiCAS'ın CEO'u Ali Mizani, Twitter hesabında yükselme potansiyeline sahip altcoin'lerin bir listesini paylaşırken "İşte hala büyüme potansiyeline sahip altcoinlerin listesi!" başlığını kullandı. Ali Mizani'nin altcoin listesinin tweet'ine buradan ulaşabilirsiniz.

Kurumsal yatırımcılardan Ali Mizani, yükselme potansiyeline sahip tam 67 coin'i listeledi. İşte listedeki ilk 10 coin: ETH, LTC, ADA, BCH, TRX, XTZ, NEO, EOS, DASH, ZEC. Listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 

Listedeki ilk 10 kripto para birimine daha yakından bakalım.

Ethereum (ETH) Nedir?

Vitalik Buterin adlı bir programcı tarafından teknik inceleme olarak yayınlanan Ethereum, merkezi olmayan uygulamaların oluşturulmasına yardımcı olacak bir platform olarak piyasaya sürülecekti. İlk önerisi, uygulama geliştirmede yardımcı olacak bir komut dosyası dili vererek Bitcoin (BTC)'e belirli değişiklikler getirmekti. Amaç Bitcoin’inde bağlı olduğu blockchain sistemi üzerinde kullanıcıların bu sistem üzerinden yeni yazılımları oluşturmasını sağlamaktadır. Ethereum’un kullanıcılara sağladığı bu özgürlük sayesinde bir çok alt coin çıkarılmasına olanak sağlar.

Listedeki 1. kripto para birimi Ethereum'un haftalık geçmişine baktığımızda oluşan fincan formasyonunda hedefe direkt olarak gittiğini ve yükseliş performansını ciddi anlamda başarıyla sürdürdüğünü görüyoruz. Piyasa değeri bakımından lider altcoin ETH'nin ATH seviyesi 2.565 dolar.

Litecoin (LTC) Nedir?

7 Ekim 2011 tarihinde GitHub aracılığı ile kripto para evrenine giriş yaptı. Tam 1 hafta sonra ise Litecoin ağı işlemlerine resmen başladı. LTC Blockchain teknolojisinde yeni bir bloğun oluşum süresi 2.5 dakika gibi bir süreye kadar düştü. Bu sayede scrypt algoritması, SHA-256 algoritmasının yerini almış oldu.

Litecoin (LTC), global olarak dünyanın her bir yanına ve tüm kullanıcılar tarafından çok düşük bir işlem ücreti ile para transferi yapmanızı sağlayan bir kripto para birimidir. BitcoinEthereum ve diğer kripto paralarda da olduğu gibi merkezi otoriteye bağlı olmayan Litecoin, kaynak kodunun açık olduğu uluslararası bir ödeme sistemi sunmaktadır.
Ali Mizani'nin listesindeki 2. kripto para birimi Litecoin ise haftalık grafiğinde bir fincan görünüyor, kulp yapmaması durumunda kesin olmamakla birlikte ve yatırım tavsiyesi olmadan 525 dolarlara uzun vadeli bir yükseliş gerçekleştirebilir.

Cardano (ADA) Nedir?

Cardano, gücünü kripto para birimi ADA'dan alan bir platformdur. Bu kripto para, paranın geleceğini temsil eder ve kriptografi ile güvenli olması garanti edilen hızlı, doğrudan transferleri mümkün kıldığını iddia eder.

Cardano tarafından ifade edilene göre sunduğu yenilik, kullanıcıların ihtiyaçlarını düzenleyicilerin talepleriyle dengeleyecek ve mahremiyeti düzenleme ile birleştirecek şekilde olması.

Listedeki 3. kripto para birimi ADA, Ekim ayındaki yükselişine 0.10 dolar ile başlayarak ciddi bir ralli yaşadı, 1.56 dolara kadar yükselen Cardano'nun ADA'sı yazının yazıldığı sırada 1.27 dolar civarında hareket ediyor.

Bitcoin Cash Nedir?

Bitcoin Cash, 2017 yılında Bitcoin çatallanması ile ortaya çıkmıştır. Bitcoin Blockchain’i üzerinden ayrılarak oluşturulmuş bir kripto para birimi olan Bitcoin Cash'in sembolü BCH ile gösterilir. Dünyanın en popüler kripto para birimleri arasında yer alıyor.
Listedeki 4. kripto para birimi BCH, 20 Aralık 2017'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan (ATH) 3.785 doları gördükten sonra bir daha o seviyelerin yanına yaklaşamadı. Son günlerde 1.215 dolara kadar çıkan BCH, önceki ATH'ını retest ederse 3.700 dolarlara kadar ilerleyebilir. Elbette asla kesinlik yoktur.

Tron (TRX) Nedir?

Tron (TRX), Justin Sun tarafından piyasaya çıkarıldı ve CEO pozisyonu hala Justin Sun tarafından üstlenilmektedir. Çıkış yeri Singapur olan Tron, merkeziyetsiz bir yapıya sahip olduğu söylense de merkeziyetsizlik konusu tartışmalara epey açık. Tron eğlence sektörünü hedefleyen bir kripto para sistemidir. Tron üzerinden üretilen içeriklerin insanlara özgürce sunulması amaçlanmaktadır. Tron bu hedefine ulaşabilirse tüm dünyada içerik üreticileri Tron üzerinden içeriğini paylaşabilecek saklayabilecek ve üretebilecektir.
Ali Mizani'nin yükselebilme potansiyeline sahip Altcoin listesindeki 5. kripto para birimi Tron'un TRX'i 2020 Mart ayında en düşük seviyesi olan 0.006 doları gördükten sonra kademeli yükselişlerine başladı, son olarak Mart sonunda agresif bir yükselişe başlayan TRX, 0.18 dolara kadar yükseldi. Yazının yazıldığı sırada TRX fiyatı 0.1416 dolar civarında.

Tezos (XTZ) Nedir?

Tezos, 2014 yılında Arthur Breitman ve Kathleen Breitman ile bir grup yazılımcının bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. 2017 yılında gerçekleştirdikleri başarılı bir kampanya ile Bitcoin ve Ethereum olarak toplamda 232 milyon dolar değerinde bir fon toplayabilmeyi başardılar. Toplanan fon İsviçre merkezli Tezos Vakfı tarafından yönetilmektedir.

Tezos, dijital bir toplum kurarak kendini yönetebilen merkeziyetsiz bir Blockchain oluşturmayı kendine hedef olarak görmektedir. Ortak çıkarları ve ilgileri ile bir araya gelen bu dijital topluluk Tezos (XTZ) token'ları ile ortak kararlar vererek platformu daha da geliştirmeleri amaçlanmaktadır.
Listedeki 6. kripto para birimi XTZ, 7 Aralık 2018'te 0.35 dolar ile en düşük seviyesini gördükten sonra yükseliş yaşamaya başladı. Nisan 2021'in başında 7.60 dolara kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Yazının yazıldığı sırada XTZ fiyatı ise 6.18 dolar civarında.

NEO Nedir?

NEO, Çin merkezli olmasından dolayı Çinliler tarafından Çin'in Ethereum'u olarak da anılmaktadır. Onchain tarafından geliştirilen ve başlangıçta "Antshares" olarak bilinen kripto para birimi, daha sonra hayatına NEO olarak devam etti. NEO’da transfer ücreti yoktur. NEO platformunda akıllı sözleşme kullanımı geliştiriciler tarafından oldukça kolaylaştırılmıştır. Herhangi bir programlama diliyle NEO üzerinden akıllı sözleşme tasarlanabilir.
Listedeki 7. kripto para birimi NEO, 2018 Ocak ayında 198 dolarları gördükten sonra 3.73 dolara kadar çok ciddi bir düşüş yaşadı. Mart 2020'de en düşük seviyesini gördükten sonra NEO, geçtiğiniz günlerde 134 dolara kadar yükseldi. Grafiğe göre olası bir fincan ya da fincan kulp formasyonuyla 290 dolarlara kadar uzun vadede kesin olmamakla birlikte yükseliş yaşayabilir.

EOS Nedir?

EOS Coin kısaca EOS olarak bilinen kripto para birimi, merkezi olmayan uygulamaların dikey ve yatay ölçeklenmesini sağlamak için tasarlanmış blok zinciri mimarisi sunan yazılımdır. EOS.IO Yazılımı, üzerine uygulamaların kurulabileceği işletim sistemi benzeri bir yapı ile sağlanmaktadır. Hesaplar, yazılım, kimlik doğrulama, veritabanları, asenkron iletişim ve birden fazla CPU çekirdeği ve kümesinde uygulamaların programlanabilmesi imkanı sınar. Bu noktada ortaya çıkan teknoloji sayesinde çok fazla işlem ölçeklendirme imkanı verme potansiyeline sahip, kullanıcı ücretlerini minimum seviyeye indiren ve merkezi olmayan uygulamaların çalışmasını sağlayan bir blok zincir mimarisidir.
Ali Mizani'nin listesindeki 8. kripto para birimi EOS, Mayıs 2018'te 15.70 dolarları gördükten sonra o fiyatlara tekrar ulaşabilmiş değil. Mart 2020'de genel piyasa çöküşüyle 1.3 dolara kadar düşüş gösteren EOS, Nisan 2021'de 8.88 dolara kadar yükseldi. EOS olası bir ATH retestinde kesin olmamakla birlikte 15-16 dolarları yeniden gelebilir. EOS fiyatı yazının yazıldığı sırada 7.13 dolar civarında.

Dash Nedir?

Dash kripto para birimi, herhangi bir merkezi otoriteye ihtiyaç duymadan, dünyanın herhangi bir yerine oldukça hızlı, basit ve olabildiğince düşük maliyetli ödemeler yapabilmeye imkan veren popüler kripto para birimlerinden biridir. Merkezi olmayan, P2P (eşler arası)'ye dayalı olan ve güçlü kriptografik şifreleme metodlarıyla korunan Blockchain sayesinde Dash, güvenli ve kullanıcı dostu bir ödeme yöntemi sunduğu ifade edilir.
Listedeki 9. kripto para birimi Dash, 20 Aralık 2017'de 1.493 doları görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı, o tarihten beri tekrar o fiyatlara ulaşamayan Dash, Haziran 2020 başlarında 30 dolara kadar bir geri çekilme yaşadı. Nisan 2021'de 412 dolara kadar yükseldi. Yazının yazıldığı sırada Dash fiyatı 305 dolar civarında.

Zcash (ZEC) Nedir?

Zcash yani ZEC, diğer kripto para birimlerinin birçoğunun aksine gizlilik ve anonimliğe odaklanan ve merkezi olmayan bir kripto para birimidir. Ağdaki Node'lar zk-SNARK sıfır bilgi geçirmez teknolojisini kullandığı ifade edilir. Genel bir yanılgı olan Bitcoin (BTC)'de dahil olmak üzere piyasadaki kripto para birimlerinin çoğu anonim değil, takma addır. Kullanıcılarının kimliklerini açıkça ifşa etmeseler de, her kullanıcının kendi genel adresi veya veri bilimi ve blok zinciri adli tıp yöntemleriyle kendilerine kadar izlenebilecek adresleri vardır.
Kurumsal yatırımcı Ali Mizani'nin listesindeki 10. kripto para birimi olan ZEC, Mayıs 2020'de 16 dolarlara kadar geri çekildikten sonra kademeli yükselişine devam etti ve Nisan 2021 başlarında 300 dolara kadar yükselişini gerçekleştirdi. Yazının yazıldığı sırada ZEC fiyatı 247 dolar civarında.

İsviçreli FiCAS'ın CEO'su ve kurumsal yatırımcılardan olan Ali Mizani'nin yükselebilme potansiyeline sahip tüm kripto para birimlerinin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kurumsal olarak Bitcoin alan Ali Mizani Twitter:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version