Fed Başkanı Powell Kripto Paralar Hakkında Açıklamarda Bulundu! Önceki Açıklamalarıyla Çelişti!


FED Başkanı Jerome Powell, katıldığı Uluslararası Takas ve Ödemeler Bankası (BIS) tarafından düzenlenen etkinlikte kripto para birimleri hakkında yorumlarda bulundu.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell, katıldığı etkinlikteki konuşmasında, FED'in merkezi kripto para birimi ilgili herhangi bir karar aşamasında olmadığını ifade etti.

"Dijital bir doların muhtemelen büyük sonuçları olur" şeklinde açıklamalarda bulunan Powell, merkezi dijital paralarda FED'in öncü olması gerekmediğinin altını çizdi.

Ancak daha önce Kriptosozluktv.com'da bildirdiğimiz gibi, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, 23 Şubat'ta Senato Bankacılık Komitesi önünde, Amerika Birleşik Devletleri için dijital dolar geliştirmenin “yüksek öncelik” olduğunu ifadelerinde bulunmuştu. FED başkanının son açıklamaları Bitcoin ve kripto para topluluğunda kafa karışıklığına neden oldu.

Ayrıca FED başkanı Powell, BIS etkinliğinde merkezi dijital paraların günümüzde finans sitemine çeşitli faydalar sunduğunu ancak önemli bir riski de içinde barındırdığını aktardı. Powell, ABD Kongresi'nin onayı olmadan FED'in merkezi dijital para projesinde ilerlemeyeceklerini ifade eden Powell, kripto varlıkların yüksek derecede volatil ve spekülatif olduğuna da değindi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version