ABD Fed Başkanı Powell: Dijital Dolar Artık Yüksek Öncelikli!

FED Başkanı Powell: Dijital Dolar yüksek öncelikli
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi önünde konuştu. Powell'a göre dijital dolar projesi, merkez bankası için önemli bir konu ama kademeli olarak ilerliyor, dedi. Powell ayrıca diğer ekonomi politikalarını da tartıştı.


ABD Merkez Bankası (FedBaşkanı Jerome Powell, 23 Şubat'ta Senato Bankacılık Komitesi önünde konuştu. Powell, Amerika Birleşik Devletleri için dijital bir dolar geliştirmenin “yüksek öncelik” olduğunu vurguladı.

Dijital Dolar İçin Vites Değiştirme Vakti

Geçmişte Powell, Federal Rezerv'in dijital bir dolar veya merkez bankası dijital para birimi (CBDC) araştırdığını ifade etmişti.

Ancak FED bunu uygulamak için acele etmiyor. Powell daha önce dijital para birimleri söz konusu olduğunda "ilk olmaktan çok doğru yapmanın" daha önemli olduğunu söylemişti.

Yine de, Powell'ın yeni yorumları, ABD'nin sonunda bir dijital para birimi açıklayacağını gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri, Çin'in dijital yenini tanıtmak ve ABD dolarını tahttan indirmek için gösterdiği titiz çabaları fark etti, bu da belki de ABD'nin kendi dijital dolarını er ya da geç tanıtma olasılığını artırıyor.

Powell, dijital paranın para politikalarını etkilemesini beklemiyor.

Powell Ayrıca Ekonomi Politikasını Tartışıyor

FED başkanı Powell ayrıca, Federal Rezerv'in ekonomi politikalarını destekleyici tutmaya devam edeceğini, yani düşük faiz oranlarıyla faaliyeti canlandırma amacında olduklarını belirtti.


Haftalık maaş bordrosunda istihdam hedefi 10 milyon doların altına düşüyor ve enflasyon %2'nin altında. Bu nedenle, Merkez Bankası sıfır faiz oranlarından borç vermeye devam edecek ve ayrıca ekonomiyi canlandırmak için devlet tahvilleri satın alacak.

Diğer fiat para birimleri karşısında ABD doları endeksi (DXY), enflasyonist korkular sabit kalırken yaklaşık 90.50 desteğinin altında kaldı. Teşvik umutlarıyla ilgili son birkaç açıklamada yükselişin tersine döndüğü altın, desteğin üzerinde 1.800 dolardan işlem görmeye devam etti.

Bitcoin ve hisse senetleri haftalık dipte işlem görmeye devam etti. NASDAQ endeksi, günlük ölçekte %1,25 düşüşle 138,80 dolarlık en düşük seviyelerde işlem görürken BTC 51.000 doların hemen altında işlem görüyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version