Bitcoin Yükselişine Devam Edebilir mi? Bu 3 Analiz BTC'nin Hala Zirvede Olmadığını mı Gösteriyor?

Analiz şirketi CryptoQuant verilerine göre, Bitcoin fiyatı 2021 boğa koşusunda henüz zirveye ulaşmamış ve yatırımcılar lider kripto para birimi BTC'yi bir değer deposu olarak görüyor olabilir.

Bitcoin fiyatı 11 Mart 2020 kara perşembe günü 3.800 dolar civarına kadar agresif bir geri çekilme yaşamıştı. 2020'nin son aylarına kadar kademeli bir yükseliş yaşayan BTC fiyatı, özellikle 2021 ile büyük bir ralliye başladı. Tam 1 yıl sonra 13 Mart'ta Bitcoin fiyatı 60.000 dolarlık psikolojik sınırı geçerek 61.868 dolara kadar yükseldi. Ardından satış baskılarıyla birlikte BTC 53.000 dolarlara kademeli bir düşüş yaşadı. Yazının yazıldığı sırada 1 Bitcoin fiyatı 55.000 dolar civarında hareket ediyor.
Bitcoin 60.000 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşmasına rağmen, CryptoQuant verilerine göre, Bitcoin dolaşım hızı hala önceki boğa koşularından epey uzak. Bu verilerin ışığında yatırımcıların temel olarak BTC'yi alıp-satmaktan çok bir değer deposu olarak gördükleri için sakladıkları ve yatırımcıların fiyatın daha da yükseklere çıkabileceği düşüncesi ile Bitcoin'in bu boğa koşusundaki asıl zirvesinden uzak olabileceği şeklinde yorumlanabiliyor.

Bitcoin Dolaşım Hızı (Velocity) Değer Deposu Olduğunu Gösteriyor

Bitcoin Velocity verileri, Bitcoin'in dolaşımki hızı, yani Bitcoin (BTC)'nin genellikle bir ödeme aracı olarak kullanılıp kullanılmadığını "turuncu çizginin yukarılarda olması" veya dolaşım faaliyetinin düşük olması durumunda BTC'nin bir değer deposu olarak kullanılıp kullanılmadığını ifade eder.

CryptoQuant verilerine göre, son bir yıla bakacak olursak Bitcoin dolaşım hızının 21 Ağustos 2020'de 2015'ten bu yana en düşük seviyelerde olduğunu görüyoruz. Yazının yazıldığı sırada ise BTC Velocity grafiği 2.5 yılın en yüksek seviyesine gelmiş olsa da yine de, 2013 ve 2017'deki boğa koşularındaki zirvelerden çok uzak. Bu veriler ise BTC için daha fazla büyüme alanı olduğunu gösteriyor.
BTC Velocity Index || Kaynak: CryptoQuant
Ayrıca yukarıdaki grafiğe baktığımızda Bitcoin fiyatında yaşanan her zirve öncesi Bitcoin Velocity grafiğinde "önemli bir düşüş" sergilediğini görüyoruz.

Ancak bu veriler kesinlikle alın veya satın yönünde bir yatırım tavsiyesi değildir, kendi araştırmanızı yaparak aklınıza yatıyorsa işlem yapın. Çünkü kripto paralarda bir kesinlik yoktur.

Borsalarda Tutulan Bitcoin Miktarı 2 Yılın En Düşük Seviyesinde!

Borsalara bakıldığında,trader'lar pazarın gidişatı konusunda pozitif gibi görünüyor. Bitcoin'in yılın başında bu yana agresif yükselişine rağmen, bulunduğumuz günlerde borsalarda tutulan Bitcoin miktarları düşüş göstermeye devam ediyor. CryptoQuant verilerine göre, borsalarda tutulan Bitcoin miktarı son yılların en düşük seviyesinde. Grafiğe göre bügün bulunduğu seviyeyi en son 18 Ağustos 2018'de görmüş.
BTC: All Exchanges's Reserve || Kaynak: CryptoQuant

Madenciler Bitcoin Saklamaya Devam Ediyor!

Bir başka kritik metrik olarak kabul edilen CryptoQuant'ın BITCOIN MPI verileri, 21 Şubat'ta 2 seviyesinin epey altında ve yazının yazıldığı sırada ise -0.29 seviyesinde ve madencilerin ellerindeki Bitcoin (BTC)'e sıkı sıkıya sarılı diyebiliriz.

BTC: Miners' Position Index (MPI) || Kaynak: CryptoQuant


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version