ABD'de Bitcoin ETF Haberlerinin Arkası Kesilmiyor! Sırada Bitcoin ETP'leri Olabilir mi?

bitcoin etf
11 Mart 2020'de 3.800 dolar civarına kadar düşen Bitcoin, tarihler 13 Mart 2021'i gösterdiğinde BTC fiyatı psikolojik sınır olan 60.000 doları geçerek yeni bir tarih yazdı. 13 Mart'ta 61.800 dolar civarına kadar yükselen Bitcoin, kademeli olarak düşüş yaşadı. Yazının yazıldığı sırada 1 Bitcoin fiyatı 57.800 dolar civarında.

Bitcoin'in son rallisi devam ederken Bitcoin ETF'lere olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Dünyada ilk Bitcoin ETF'sine Kanada onay verirken Brezilya ise 19 Mart'ta Bitcoin ETF'sini onaylayan dünyada 2. devlet oldu.

ABD'de ise Bitcoin ETF'lerinde resmen yarış var. Brezilya'nın Bitcoin ETF'ine onay vermesinden tam 1 gün önce ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC), ilk ABD Bitcoin ETF için VanEck'in 19b-4 formunu kabul etti. Formun kabul ediliş tarihinden itibaren SEC'in Bitcoin ETF'ini kabul etme, reddetme ya da inceleme süresini uzatmak için 45 günü var.

ABD'de Bitcoin ETF Başvuruları Arka Arkaya Geliyor!

Kurumsallar tarafında Bitcoin ETF'lerine olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Daha önce başvuruları SEC tarafından reddedilen VanEck'in, geçtiğimiz günlerde SEC tarafından VanEck'in 19b-4 formu kabul edildi. Sırada ABD tarafında ilk Bitcoin ETF'inin kabul edilip edilmemesi var.

Son günlerde ise Bitcoin ETF'leri için güçlü adaylardan başvurular var. 11 Mart tarihinde, WisdomTree  Bitcoin ETF başvurusu yaparken son başvuru ise 19 Mart'ta Beyaz Saray'ın eski danışmanlarından biri olan Anthony Scaramucci'nin yer aldığı ve New York merkezli yatırım şirketi SkyBridge Capital'den geldi. SkyBridge Capital, Bitcoin ETF'i için  SEC başvuruda bulunan diğer bir şirket.

Yatırımcılar için Bitcoin ETF'lerinde bir diğer merak konusu ise ABD'de ilk Bitcoin ETF onayını SEC tarafından alan hangi şirketin olacağı.

Bitcoin ETF'lerinden Sonra Sırada ETP'ler mi Var?

Borsa Yatırım Fonu (ETF)'larının kripto para piyasaında popülerliği artıyor, 2 devlet şimdiden Bitcoin ETF'lerini onayladı, ABD'de ise Bitcoin ETF'i için şirketler arasında resmen yarış var.

Bitcoin ETF'lerinin yanı sıra Borsa Yatırım Ürünü (ETP)'ler alanında da yani Kripto&Bitcoin ETP'leri popülerlik kazanmaya devam ediyor. Kripto ETP'ler geçen yıl rekor seviyelere yükseldi. TrackInsight'tan ulaştığımız verilere göre, 2020'de Kripto ETP pazarı dört kattan fazla artarak yıl sonunda 3.1 milyar dolara yükseldi. Artış, bu yıl hız kesmeden devam etti ve varlıklar 4.4 milyar dolarlık yeni bir rekora ulaştı. Kripto ETP'lere olan ilgi, özellikle Avrupa tarafında artış yaşanırken Bitcoin ETF'lerinden sonra Bitcoin ETP'leri de popülerlik kazanabilir, şirketlerden bağlı oldukları ülkelerde önümüzdeki zamanlarda Bitcoin ETP başvurularını duyabiliriz.

Bitcoin ETP'yi Anlamak: ETP Nedir?

SPK'nın web sitesinde yer alan bilgilere göre, ETP’lerin temel özellikleri, borsada işlem görmeleri, düşük maliyetli olmaları ve yatırımcılara normal koşullar altında maliyet ya da türev araçlara ilişkin teknik detaylar gibi nedenlerle erişilmesi zor olan varlıklara kolaylıkla yatırım yapma imkanı sunmalarıdır.

Borsa yatırım ürünü (ETP), temelde menkul kıymetleri, endeksi veya diğer finansal araçları izleyen menkul kıymet türleridir. ETP'ler, hisse senetlerine benzer borsalarda işlem yapar, bu da fiyatlarının günden güne ve gün içinde dalgalanabileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, ETP'lerin fiyatları, izledikleri temel yatırımlardan elde edilir.

Ayrıca: Kurumsal Yatırımcı Ali Mizani'den Büyük Bitcoin Tahmini!

Önümüzdeki günlerde ya da haftalarda dünya genelin Bitcoin ETP'lerinin daha fazla popüler olup olmadığını gözlemleyeceğiz.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version