Kurumsalların BTC'ye Olan İlgisi Artarken Bitcoin ve Kripto ETP'lere İlgi de Büyümeye Devam Ediyor!

kripto etp
28 Şubat'ta 43.000 dolara kadar düşüş gösteren Bitcoin (BTC)'in fiyatı, önemli volatilitenin ortasında kısa bir süre sonra iyileşti. Son günlerde kademeli olarak yükseliş gösteren Bitcoin birkaç defa 50.000 doları test ettikten sonra başarılı oldu, yazının yazıldığı sırada BTC 53.830 dolardan işlem görüyor.

Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), haftaya 1,600 doların üzerinde başladı ve BTC'nin fiyatında yaşanan düzeltme sonrası ETH 1.300 dolar seviyesine düşmüştü ve yazının yazıldığı sırada Ethereum 1.810 doların üzerinde işlem görüyor.

Kurumsalların Bitcoin ve Kripto Hayranlığı

Her ne kadar BTC'nin fiyatında geçtiğimiz günlerde sert düzeltmeler yaşansa da kurumsal yatırımcıların başta Bitcoin olmak üzere kripto paralara olan ilgisi daha da artmaya devam etti. Örneğin: Mart ayının başlarında Goldman Sachs kripto para al-sat masasını yeniden başlattı. Goldman Sachs müşterileri adına Bitcoin vadeli kontratlarında işlem yapmaya başlayacak. Goldman Sachs'ın dijital para alanındaki faaliyetleri arasında Blockchain teknolojisi ve Merkez Bankası dijital para birimleri ile ilgili projeler de yer alıyor.

Chicago Opsiyon Borsası (CBOE), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderdiği dosya ile yatırım firması VanEck’in Bitcoin için hazırladığı borsa yatırım fonu (Bitcoin ETF) için başvurdu.

Yine Mart başında, Arama motoru ve teknoloji devi Google'ın finansal veri sitesi olan Google Finance, sayfanın üst kısmında belirgin bir yerleşime sahip şekilde kripto para sekmesini ekledi.

Bu gelişmelere ek olarak, geçen ay Kanadalı düzenleyicilerin Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için onayını alan Firma Evolve Funds, şimdi de piyasa değeri bakımından en büyük altcoin olan Ethereum'a dayanan ETF'yi listelemek için başvuruda bulundu.

Dün ise PayPal, İsrail merkezli kripto güvenlik girişimi Curv'ü satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın detayları henüz açıklanmadı ancak satın alımın 200 ila 300 milyon dolar arasında olduğu düşünülüyor.

Bitcoin ve Kripto ETP'lere Olan İlgi Artıyor!

Bitcoin ve Kripto Borsa Yatırım Ürünleri (Bitcoin&Kripto ETP), geçen yıl yatırımcıların hayal gücünü yakaladı ve ETP'ler hızla gelişen varlık sınıfının hızlı yükselişinin ortasında rekor seviyelere yükseldi. TrackInsight'tan alınan verilere göre 2020'de kripto ETP pazarı dört kattan fazla artarak yıl sonunda 3.1 milyar dolara yükseldi. Artış, bu yıl hız kesmeden devam etti ve varlıklar 4.4 milyar dolarlık yeni bir rekora ulaştı.

Bitcoin veya diğer kripto para birimlerine erişim sunan ETP'lerin sayısı son beş yılda istikrarlı bir şekilde artıyor. Verilere göre, Avrupalı yatırımcılara sunulan Bitcoin ve Kripto ETP'lerin sayısı 2014'ten bu yana istikrarlı bir yükseliş sergiliyor ve Bitcoin ETP, Kripto ETP'ler yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.



Cryptocompare verilerine göre, kripto para birimlerine olan kurumsal ilginin ve Bitcoin ve kripto Borsa Yatırım Ürünlerine (ETP) ilginin istikrarlı bir şekilde arttığını görüyoruz. Yönetim altındaki varlıklarının (AUM) geçen ay 44 milyar dolara yakın bir rekor seviyeye yükseldiğini gösteriyor.

Bitcoin ve Kripto ETP'lere olan ilgi yükselirken Koris International'dan Anaelle Ubaldino, kripto para borsaları ile ilgili son dolandırıcılık skandallarının arttığını, regüle edilmemiş kripto para borsaları aracılığıyla doğrudan yatırım yapmak yerine ETP kullanmanın daha güvenli olduğunu ifade etti. Bitcoin ETP'ler regüle edilmiş borsalarda işlem gördükleri için, "yatırımcılar, piyasanın kötüye kullanılmasını önlemek veya yasa dışı faaliyetleri finanse etmek için tüm piyasa katılımcılarının kontrol edildiğini ve alım satımlarının izlendiğini bilerek daha büyük bir güvenle işlem yapabilirler" dedi.

Borsada Yatırım Ürünü (ETP) Nedir?

Borsa yatırım ürünü (ETP), temelde menkul kıymetleri, endeksi veya diğer finansal araçları izleyen menkul kıymet türleridir. ETP'ler, hisse senetlerine benzer borsalarda işlem yapar, bu da fiyatlarının günden güne ve gün içinde dalgalanabileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, ETP'lerin fiyatları, izledikleri temel yatırımlardan elde edilir.

SPK'nın web sitesinde yer alan bilgilere göre, ETP’ler gün içerisinde borsada alınıp satılabilen, yatırımcısına dayanağı olan bir endeks ya da varlık ile aynı getiriyi sağlayan finansal ürünlerdir. Düşük maliyetli olmaları, pay gibi gün içerisinde alınıp satılabilmeleri, bir endeksin ya da varlığın değerini takip etmeleri ve özellikle bireysel yatırımcılar için ulaşılması zor varlıklara kolay ulaşım imkânı sunmaları ETP’lerin temel özellikleridir.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version