İşte Bitcoin Bu Sebeplerden Dolayı Yükselmiyor Olabilir

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), 41.954 dolarlık tarihi zirvesini yaşadıktan sonra, kademeli olarak düşüş gerçekleştirdi. Son günlerde ise BTC 35.000 dolarları göremez oldu.

Bitcoin (BTC)'nin yükselememesinin arkasındaki olası sebepleri sizler için derledik. Ayrıca Bitcoin'de death cross tehlikesi olduğunu bugünkü yazımızda aktardık. Onu da okuyabilirsiniz. 

Madenciler Bitcoin Satıyor Olabilir!
CryptoQuant verilerine göre, Bitcoin madencilerin çıkışlarının, madencilik havuzlarından ayrılan fonların bu hafta artmaya devam ettiğini gösteriyor. Geçen haftaki fiyat düşüşü, en büyük havuz F2Pool'un birkaç gün boyunca büyük çıkışlar yaşamasının ardından geldi. Ancak bu sefer daha küçük çaplı madencilerin çıkışı dikkatleri çekiyor.

Borsalara yatırılan Bitcoin miktarı arttı

Borsalara bakıldığında,trader'lar pazarın gidişatı konusunda endişeli görünüyor. Bitcoin'in yılın başında agresif yükselişi sırasındaki davranıştan farklı olarak, bulunduğumuz günlerde borsalara transfer edilen Bitcoin miktarları artış gösterdi. Glassnode verilerine göre, yaklaşık 108 milyon dolar daha fazla para transfer edildiği görülüyor. Kripto paraların borsalardan cüzdanlara transfer edilmesi, genellikle kripto para sahiplerinin bunları satma niyeti olmadığı ve saklamayı planladığı düşünülür. Ancak bulunduğumuz günlerde tam tersi cüzdanlardan borsalara yoğun bir transfer mevcut.

Bitcoin ağındaki her işlemin miktarını ve ilgili kripto paraların ne kadar zaman önce hareket ettiğini ölçen Bitcoin Days Destroyed, bu hafta üç ayın en düşük seviyelerine ulaştı.

Yine Glassnode verilerine göre, Ocak ayında keskin bir düşüş yaşandı ve Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığında ciddi bir alım-satım gerçekleşti.

Açgözlülük ve korku düştü!

Kripto paralarda korku ve açgözlülük endeksi (Crypto Fear & Greed Index), 2020 Aralık ve Ocak 2021 başında 95 gibi ciddi bir seviyelere gelmişti. Şu anda kripto paralarda korku ve açgözlülük endeksleri geçtiğimiz günlerde 40'a kadar düşmüştü, ancak yeniden 71 seviyelerine yükseldi.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version