Bitcoin'de Daha Büyük Düşüş Kapıda mı? BTC Death Cross Tehlikesi!

bitcoin death cross
8 Ocak'ta 41.954 dolara ulaşarak yeni bir ATH gerçekleştiren Bitcoin (BTC), 8 Ocak'tan sonra kademeli olarak düşerek yükseliş trendinin tersine hareket etmeye başladı. 25 Ocak'ta 34.850 dolarlarda işlem gören BTC, yazının yazıldığı sırada 31.500 dolar civarında işlem görüyor.

4 saatlik grafiğe göre BTC, simetrik üçgenin içerisinde hareket etmeye devam ediyor. Bu da her zaman %100 gerçekleşecek diyemesek de üçgenin alt direncini kırması ve 30.750 dolarda yerini sağlama alması durumunda kademeli bir düşüş gelebilir. Ancak kesinlikle alın veya satın yönünde bir yatırım tavsiyesi değildir, kendi araştırmanızı yaparak aklınıza yatıyorsa işlem yapın. Çünkü kripto paralarda bir kesinlik yoktur.

Bitcoin'de Death Cross mu Geliyor?

Yukarıdaki 4 saatlik grafiğe göre, 50 günlük MA (Yeşil Çizgi)'nın 200 günlük MA (Kırmızı Çizgi)'yı yukarıdan kesmeye yakın olduğunu görüyoruz. Yine kesin olmamakla birlikte, Bitcoin'de death cross gerçekleşebilir ve BTC'nin fiyatı death cross ile birlikte agresif bir düşüş yaşayabilir. BTC death cross ortalama yarın gün içerisinde ya da yarın akşam-gece gerçekleşebilir. Elbette kripto paralarda asla kesinlik olmayacağı gibi asla yatırım tavsiyesi değildir.

BTC death cross gerçekleşirse eğer, BTC kademeli olarak sonraki Fibonacci direnci olan 28.100 dolarları görebilir.

RSI 41.25 puan ile orta çizginin altında kalıyor ve ayılar momentumun kontrolünü ele geçirmeye ve onu 50'nin altında tutmakta kararlı gibi görünüyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version