Bunlara Dikkat Edin! Bu Hafta En Çok Düşen ve Yükselen Kripto Paralar!

kripto para

Kriptosozluktv.com - CoinGecko verilerine göre 11 Aralık 2020 tarihine göre günün en çok kazanan ve kaybeden kripto paralarını sıraladık. Son günlerde Bitcoin ve birçok kripto para düzeltme yaşarken geçen hafta XEM kendinden çok bahsettirdi, bu haftanın ise parlayan yıldızları NEXO ve STX oldu. 1 Aralık'ta tarihinin en yüksek seviyesine çıkan BTC 19.900 dolar civarına kadar yükseldikten sonra yaşanan düzeltme . BTC yazının yazıldığı sırada ise 18.000 dolar civarında işlem görüyor.

Son 1 Haftada En Çok Yükselen ve Düşen Kripto Paralar

11 Aralık 2020 CoinGecko verilerine göre, son 1 haftada en çok yükselen kripto para NEXO olmayı başardı! %30.9'luk bir büyümeyle bu haftayı zirvede geçiren NEXO, yüzleri epey güldürdü. 1 Aralık'ta 0.29 dolar olan NEXO, dün 0.53 dolar seviyesine kadar çıkarak ciddi bir yükseliş yaşadı. NEXO yaşadığı %10'luk bir düzeltme ile yazının yazıldığı sırada 0.50 dolar civarında işlem görüyor. Bu haftanın parlayan yıldızı NEXO coin'den sonra ise son günlerin popüler kripto para birimlerinden biri olan Blockstack (STX) %12.4'lük bir büyüme yaşadı. STX'i ise %10.6 COMP, %8.9 Waves, %4.7 ile Elrond (EGLD) takip etti.


Son 7 günde ise en çok düşüş yaşayan kripto para birimleri ise; %-48.3 ile AMPL, %-25.2 REN, %-24.8 Ocean Protokol (OCEAN), %-22.9 Kusama (KSM) ve onu yine %-22.9 ile Balancer (BAL) Coin takip etti.

Bu hafta en çok düşen 6. kripto para biriminin ise son günlerin popüler kripto para birimi olan yearn.finance (YFI) olduğunu hatırlatmak gerek. YFI, bu hafta %-22'lik bir düşüş yaşadı.


Son 1 Haftada Bazı Önemli Haberler:
  • ABD’li 4 senatörün Hazine Bakanı’na yazdıkları mektupta, son zamanlarda ABD’nin kripto para cüzdanlarına getirmeyi planladığı regülasyon söylentilerinden endişe duydukları belirtildi.
  • Altın piyasasından $9.2 milyar tutarında çıkış gerçekleşirken kripto para sektörüne $1.4 milyar giriş gerçekleşti.
  • JPMorgan, blockchain üzerinde bir repo işlemini JPMCoin ile gerçekleştirdiğini duyurdu. İşlemin normalde günler sürerken saatler içerisinde tamamlandığı belirtildi.
  • JPMorgan analistleri, Bitcoin (BTC)'nin Altın'a karşı olan üstün getiri oranları sebebiyle Altın'a yatırım yapmış olan kurumsal yatırımcıları Bitcoin'e çekebileceğini düşünüyor.
  • Grayscale'in gerçekleştirdiği anketine göre, geçen sene Bitcoin’e aşina olan yatırımcıların oranı %53 düzeyinde iken bu sene %62 seviyesine çıktı.
  • İspanya'nın en büyük 2. bankası BBVA, kriptopara alım-satım ve saklama hizmeti sunacağını açıkladı.
  • Migros Blockchain teknolojisinini kullanmaya başladığını duyurdu.
  • MicroStrategy, şirketin 2025 yılı vadeli $400 milyon değerinde tahvil satışı gerçekleştirmeyi planladığını ve elde edilen gelirin Bitcoin almak için kullanılacağını açıkladı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version