JPMorgan: Bitcoin Altın İçin Tehlikeli!

JPMorgan BTCBitcoin, son birkaç ayda altından çok daha iyi performans gösterdi.

Altın geçtiğimiz yaz 2.050 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyelerinde zirveye çıktığından bu yana %10'luk bir düzeltme ile düşüş yaşadı ve ardından 1.800 dolar bölgesinde konsolide oldu.

Öte yandan BTC, yazdan bu yana iki katına çıktı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 19.900 dolar civarına kadar yükseldi.

JPMorgan'a göre, Bitcoin'in yükselişe devam etmesi muhtemel ve bu aslında altın için bir ayı sezonu getirebilir. Buradaki fikir, yatırımcılar Altına göre önde gelen kripto para birimi için takas ederken BTC'nin sermaye girişlerini görebilmesidir.

JPMorgan, Bitcoin vs Altın

Bir Bloomberg raporuna göre, JPMorgan analistleri, sermaye altından çıkarken Bitcoin'e akan sermayede bir artış olduğunu söylüyor. Örneğin Grayscale Bitcoin Trust, haftalık milyon dolarlık girişler alırken, hedge fonlar merkez bankalarının yanında altın pozisyonlarını satıyor.

Bankadaki analistler, bu eğilimin devam etmesini bekliyorlar, kripto para biriminin kurumsal olarak benimsenmesi, düzenleyici netlik, altyapı ve marka gücü eksikliği nedeniyle sınırlı kaldığı ifade edildi.

JPMorgan stratejistleri, "Kurumsal yatırımcılar tarafından Bitcoin'in benimsenmesi daha yeni başladı, ancak altın için kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesi çok gelişti" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Rakamları yöneten JPMorgan, tüm aile ofisi varlıklarının yaklaşık %0.18'inin şu anda Bitcoin veya ilgili yatırımlara tahsis edildiğini yazdı. Öte yandan, aile ofisi varlıklarının %3,3'ü şu anda altın fonlarına tahsis edilmiş durumda.

Kurumsal yatırımcılar, Bitcoin'i üstün değer deposu olarak görmeye başlarsa altın milyarlarca dolarlık yatırım kaybedebilirken BTC aynı miktarı kazanabileceği de ifade edilenler arasında.

Wall Street: BTC, altına bir alternatiftir

JPMorgan'ın raporu, artan sayıda kurumsal yatırımcının Bitcoin'in altına uygun bir alternatif olduğunu kabul ettiğini gösteriyor.

Paul Tudor Jones, Mayıs ayında ünlü bir yatırımcı mektubunda, Bitcoin'in bu benzeri görülmemiş makroekonomik zamanlarda yarıştaki en hızlı at olacağını düşündüğünü ifade etmişti. Tudor Jones, Bitcoin'in varlıkta depolanan değerin şişirilmesini engelleyen halving'lerinin ve sabit arzının bir sonucu olarak zaman içinde serveti saklama yeteneğine atıfta bulundu.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version