Grayscale'den Bitcoin Yatırımcılarını İlgilendiren Önemli Anket!

Grayscale'den Bitcoin Yatırımcılarını İlgilendiren Önemli Anket!
Grayscale Investments, geçtiğimiz ay yapılan ve yeni akredite ve kurumsal yatırımcılar arasında Bitcoin (BTC) benimsenmesini ve kamuoyunun duyarlılığını ölçen bir anketin sonuçlarını yayınladı. Firma, ankete katılanların %62'sinin artık Bitcoin'e "fazlasıyla aşina" olduğunu, katılımcıların ya zaten yatırım yaptığını ya da yakında öncü kripto para birimi BTC'ye yatırım yapmayı düşündüğü sonucuna ulaştı.

Y kuşağı ve yeni yatırımcılar Bitcoin'e yöneliyor

Grayscale, Ekim 2020 için "Bitcoin Yatırımcı Çalışması"nda, ankete katılanların %83'ünden fazlasının geçen yıl kripto para yatırımı yaptığı sonucuna ulaştı ve bu, dijital para birimlerinin modern yatırım portföylerinin giderek daha çekici bir bileşeni olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Koronavirüs salgını, 2020'deki Bitcoin yatırımlarının temel itici gücü oldu ve yeni Bitcoin yatırımcılarının %38'i son dört ay içinde yatırım yaptıklarını bildirdi. Ek olarak, bu kişilerin yaklaşık  üçte ikisi COVID-19'un sonuçlarının bunu yapma kararlarında bir faktör olduğunu ifade etti.

Grayscale, Y kuşağının kripto para talebindeki artışa öncülük ettiği sonucuna vardı. Kripto paralar başlangıçta dar bir yatırımcı havuzuna hitap eden niş bir varlık sınıfı olarak düşünülürken kripto para birimleri kısa sürede hem perakende hem de kurumsal yatırımcılar arasında ana yatırım fırsatı olarak ivme kazandı.

Bu yılki ankete göre, potansiyel Bitcoin yatırımcılarının pazarı, sadece bir yıl önceki 21 milyon yatırımcıya kıyasla 32 milyon daha fazla.

Aşinalık artıyor

Bu yıl, yatırımcıların %62'si 2019'daki %53'e kıyasla Bitcoin'e "aşina" olduklarını aktardı. Ayrıca ankete katılanların yaklaşık yarısı, dijital para birimlerinin mevcut on yılın sonunda ana akım olarak kabul edileceğini ifade etti.

Grayscale ekibi şu açıklamarda bulundu:

Hisse senedi piyasaları sürekli dalgalanma yaşadıkça ve çeşitli varlık sınıfları arasındaki güçlü korelasyonlar çözülmeye başladıkça, Bitcoin, piyasa katılımcıları bir portföy içinde güvenli sığınaklar olarak hareket edebilecek yatırımlar aradıkça güç kazanıyor gibi görünüyor.

Grayscale ayrıca, yeni "dijital nesil" büyüdükçe dijital değerlere yönelim daha da artacak açıklamasında bulundu.

Grayscale raporu şu şekilde tamamladı: "Mevcut ve potansiyel Bitcoin yatırımcıları henüz en yüksek kazanç yıllarına bile ulaşmadılar, önümüzdeki 25 yıl içinde gerçekleşecek 68 trilyon dolarlık servet transferiyle birleştiğinde, uzun vadeli olasılığı görenler için potansiyel olarak büyük bir fırsat ortaya koyuyor."
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version