Migros Blockchain Uygulaması Başladı!

Migros Blockchain
Dijital dönüşüm konusunda çok ken kendinden bahsettiren Migros, gıda güvenliğini ve şeffaflığını geliştirmeyi amaçlayan Microsoft ortaklı Blockchain sistemini başlattı. Artık Migros müşterileri, Migros mağazalarında satışa sunulan Migros Blockchain logolu 750 çeşidin üzerindeki meyve ve sebzenin tarladan rafa kadar olan takibini yapabilecek. Müşteriler Migros Mobil Uygulaması’nda yer alan "Migros Blockchain" menüsünden kolaylıkla ulaşabilme imkanı sunuldu.

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden olan Migros, meyve ve sebze ürünlerinin tüm tedarik süreçlerini, yani tarladan rafa kadar olan tüm süreci şeffaf ve güvenilir bir şekilde erişme imkanı sunan Blockchain teknolojisini başlattığını duyurdu. Migros'un konu ile ilgili açıklamasına göre; Migros müşterileri, Blockchain teknolojisi sayesinde, 750'den fazla meyve ve sebzenin raflara gelene kadar geçen tüm sürecine rahatlıkla ulaşabilecek.

Haber ajansı AA'nın haberine göre, Migros'un, Microsoft ve Obase ortaklığıyla başlatılan Blockchain teknolojisi, meyve ve sebze ürünleri, merkezi olmayan ve şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir block veri kayıt sistemine eklenecek. Kayıt olan verilerin değiştirilmesine ve geriye dönük işlem yapılmasına olanak vermeyen sistem, güvenilir veriye ulaşabilme imkanı sunuyor.

Migros Ticaret AŞ İcra Başkanı Özgür Tort, tüketim alışkanlıklarının ve beklentilerin tüm dünyada artık değiştiği bu dönemde dijitalleşmenin altını çizdi.

Özgür Tort, konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu:
"Sektöre yön verecek bu öncü uygulamamız ile meyve ve sebze ürünlerine dair bilgiler değiştirilemez bir şekilde kayıt altına alıyor. Böylece tedarik süreçlerine şeffaf bir şekilde erişim imkanı sunuyor. 'Blockchain ile Meyve Sebze Şeffaflık Projesi'ni öncelikle çalışanlarımızla test ettik ve ardından projeyi müşterilerimizin kullanımına sunduk. Müşterilerimiz, 'MB' logolu ürünlerimizin tarladan mağazaya kadar olan yolculuğuna Migros Mobil uygulamasındaki Blockchain menüsünden kolaylıkla ulaşabiliyor."

"En kaliteli ve güvenilir ürün ve hizmet sunma taahhüdümüzün yansıması"

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version