İşte 5 Yıl İçinde Bitcoin ❗️

İşte 5 Yıl İçinde Bitcoin

Royal United Services Institute ve ACAMS tarafından yapılan yeni bir anket, pazardaki yaygın anlatıların birkaçını güçlendirirken, birkaçı ise alakasız gibi görünüyor. Ankete göre, özel ya da başka bir şekilde hükümet veya finans kurumlarıyla ilişkili yanıt verenlerin çoğu, kripto para birimlerini bir fırsattan ziyade bir risk olarak gördüklerini ortaya koydu. Ancak hepsi bu kadar değil.

Anket ayrıca, kripto para birimi endüstrisindeki profesyonellerin yatırım ve spekülasyonun önümüzdeki beş yıl içinde kripto para birimlerinin birincil kullanımı olacağına inandığını ortaya koydu. Önemli birkaçı hala günlük ödemelerin popüler bir kullanım örneği olacağına inanırken, anket bundan beş yıl sonra en popüler olanın artık popüler olmayacağını gösteriyor.

Kripto paraların küresel kullanımı konusunda anket şu sonuca ulaştı:
Tüm katılımcıların beşte üçü (%58) kripto para biriminin esas olarak yatırım ve spekülasyon için kullanıldığına ve yasa dışı amaçların genel olarak ikinci sırada yer aldığına inanıyor. Katılımcılar kendi mesleklerine ayrıldığında, her sektör yatırım ve spekülasyonu birinci sıraya koyuyor.

bitcoin
Bu ilginç bir bulgu, geçtiğimiz birkaç yıldan bu yana hakim olan algılarla uyumlu, Bitcoin gibi kripto para birimleri başlangıçtaki öncüllerinden evrimleşiyor gibi görünüyor. Bunun yerine, Bitcoin gibiler için, bir değer anlatımı öncelik kazandı. Bu, Bitcoin'in uzun süredir ölçeklenebilirlik sorunları yaşadığı gerçeğinden kaynaklanıyor.

Öyle olsa bile, Twitter'daki pek çok maksimalist, Nathaniel Popper'ın 2015'te "Digital Gold" adlı kitabını yayınlamasından sonra popüler hale gelen bir ifade olan Bitcoin'e "dijital altın" derken, kripto para birimini dijital bir meta olarak adlandırmaktan çekinmedi.

Bununla birlikte, diğerleri, kripto paranın 
volatilitesinin, gerçek bir değişim aracı bir yana, fiat alternatifi haline gelmesini engellediğini savundu. Aslında anket bizlere şunu belirtiyor:
Sektör genel olarak (%69) kripto para birimlerinin değerinin fiat para birimlerine etkili bir alternatif olamayacak kadar değişken olduğu konusunda hemfikir.
Yine de ankette bulunan tüm sonuç bu değildi. Kripto para ile ilgili katılımcıların %76'sı bu varlıkların yasal olarak kabul edilmesi gerektiğini söylerken, hükümet çalışanlarının yalnızca %37'si bu düşünceye katıldı. Bunun nedeni, daha önce de belirtildiği gibi, kripto para birimlerine güvenin kurumsal olarak tehlikeli derecede düşük kalması ve birçoğu hala kripto paranın asıl kullanımının yasa dışı fon transferlerinde olduğu izlenimi altında olması olabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version