Bitcoin'in Güncel Fiyatı Nasıl Belirlenir? Kripto Para Borsaları Nasıl Çalışır?

Bitcoin'in Güncel Fiyatı Nasıl Belirlenir? Kripto Para Borsaları Nasıl Çalışır?
Yatırımcıların kripto paraları alıp sattığı işlemlerin ve fiat (itibari) para birimleri aracılığıyla alınabilmesi adına hizmet sunan platformlara kripto para borsası denir.

Bedava Ledger kazanma şansı: http://bit.ly/LedgerEylulCekilisineKatil

Bitcoin ve ardından Ethereum (ETH)'nin ortaya çıkmasından sonra kripto para sektörü yıllar boyunca büyümeye ve popülerleşmeye devam ediyor. Tabii ki kripto para sektörü yabancılar için anlaşılması biraz zor olabiliyor. En temel karmaşalardan biri ise kripto para borsalarının nasıl çalıştığıdır.

Bir borsada Bitcoin ya da başka bir kripto paranın fiyatı, alıcı ve satıcıların oluşturduğu arz ve talebe göre doğal yollar ışığında kendiliğinden belirlenir. Bir yatırımcı; ister o anki fiyattan, isterse belirlediği fiyata alım-satım emri girebilir. Fiyat; borsanın kendi ekosistemi içindeki alış ve satış faaliyetlerine bağlı olarak organik biçimde belirlenir. Her kripto para biriminde olduğu gibi Bitcoin fiyatı da arz ve talebe göre belirlenir. Kullanıcıların BTC'ye olan ilgisi artınca organik biçimde fiyat artabilir ve talep düştüğünde fiyat da düşebilir.
icrypex
Yukarıda Icrypex'teki Bitcoin emirlerine bakıldığında da, Icrypex kripto para borsası kullanıcıların ellerindeki Bitcoin'i satmak istedikleri fiyat üzerinden verdikleri işlem emirleri sağdaki kırmızı bölgede yer alıyor. Aynı görselde sol tarafta da yeşil renkle görünenler ise satın almak için emir veren kullanıcılardan oluşuyor.

Icrypex borsasında yazının yazıldığı sırada, oluşan derinlik tablosuna göre alıcılar ve satıcıların buluştukları fiyatlar görülüyor. Yine yazının yazıldığı sırada Icrypex kripto para borsasında satış emri verenlerin hacmi daha fazla görünmekte.

Görsele baktığınızda satıcıların hacminin fazla görünmesi fiyatın kesinlikle düşeceği anlamına asla gelmemektedir. Öte yandan satış emri veren kullanıcılar Bitcoin'i satışa koyarken fiyatı arttırmaya da çalışıyor olabilir. Bu sebeple Bitcoin ya da Altcoin'lerde fiyatın kesinlikle ne yöne gidileceği %100 bilinemez. Ama yine de genel bir anlayışı vurgulamak gerekirse piyasadaki alıcı ve satıcılardan hangi taraf daha baskınsa fiyat da o yöne doğru ilerleyebilme ihtimali mümkündür. Serbest piyasanın kripto para sektöründe de geçerli olduğu asla unutulmamalıdır.

Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

Türk kripto para borsalarından olan Icrypex'ten başta lider kripto para birimi Bitcoin, en büyük Altcoin olan Ethereum, ayrıca, Chainlink, Litecoin ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Öncelikle Icrypex kripto para borsasından üyelik işlemlerini buradan yapmanız gerekiyor. Nasıl yapıldığını bilmiyorsanız sizler için hazırladığımız adım adım Icrypex kripto para borsası kullanım rehberine buradan bakabilirsiniz.

Icrypex'ten 7/24 Bitcoin nasıl alınır öğrenmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version