Borsadan Aldığınız Bitcoin İle Ev Satın Alınabilir mi?

Borsadan Aldığınız Bitcoin İle Ev Satın Alınabilir mi


Laszlo Hanyecz, 2010 yılında iki pizza satın almak için 10.000 Bitcoin harcamıştı. Fiziksel bir ürün için Bitcoin ile yapılan ilk alışverişti ve kripto para birimlerinin genel olarak benimsenmesine yol açtı.

O zamandan beri BTC para birimi olarak kullanılmaya başlandı ve artık online alışveriş, uçak rezervasyonları ve hatta emlak fırsatları için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanabiliyorsunuz.

Bitcoin ile ev satın alınabilir mi? BTC ile ev satın almanın faydaları


Bitcoin ve blockchain teknolojisi, alıcılara ve satıcılara mülk sahipliğini daha sorunsuz ve güvenli bir şekilde kaydetme ve kanıtlama fırsatı sunuyor.

Bir ev satın almak için blockchain ve kripto para kullanma süreci, her katılımcı tarafın sonsuz miktarda evrak doldurmasını ortadan kaldırabilir. Gayrimenkul endüstrisi geleneksel olarak riskten kaçınsa da, sadece gayrimenkul anlaşmaları için Bitcoin işlemleri yavaş ama emin adımlarla günlük hayatımıza giriyor.


Blockchain teknolojisinin mülk satışlarında rol oynamasına ve mülk sahipliğini kanıtlamasına izin veren yasalar birçok ülkede formüle ediliyor, bu da sürecin bazı yönlerinin hala geleneksel finansal kurumları içerdiği anlamına geliyor.

Bitcoin'in, kısmen ABD konut balonunun neden olduğu 2008 mali krizine bir cevap olarak yaratıldığına dair bir inanış olduğunu da belirtmek gerekiyor. Şimdilerde ise Bitcoin'in ev satın almak için kullanılması gerçekten şiirsel.

Bitcoin ile gayrimenkul satın almak

Bazı insanlar, Bitcoin'in konut piyasasının geleceğinde büyük rol oynayacağına inanmaktadır. 2014'te bu anlamda ilk öncüler Bitcoin ile gayrimenkul satın almaya başladı.

Kripto para piyasalarındaki dalgalanmalar nedeniyle emlak fiyatının yerel para birimine sabitleneceğini unutmayın. Bitcoin ile satın alırken emlak fiyatlarının sıklıkla değişecektir.

Her durumda, Bitcoin ile bir ev satın almak düşündüğünüz kadar zor değil. Siz (alıcı olarak) mülk için Bitcoin alışverişini kabul eden bir satıcı bulmanız gerekiyor.

Elbette, bunu söylemek yapmaktan daha kolay olabilir, ancak bugün zaten internet ortamında kripto para birimleri ile satın alınabilecek binlerce evi bulabilirsiniz.



2020 yılında ev satın almak istiyorsanız, Bitcoin'i Türk kripto para borsası Icrypex'ten temin edebilirsiniz. İster banka hesabınızdan, isterseniz de Papara ile kısa bir süre içerisinde Icrypex'e para yatırıp Bitcoin ve kripto para satın alabilirsiniz. Bunu yanında Icrypex'ten kredi kartı ile Bitcoin satın alma işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Tüm bunların yanında Icrypex'te kripto para transferleri tamamen ücretsiz!

Ledger çekilişi:
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version