Yabancı Kaynaklı Kripto Para Borsası Kapanıyor ❗

Yabancı Kaynaklı Kripto Para Borsası Kapanıyor
Hollanda Bitcoin borsası BitKassa, kayıt talebini ve Hollanda merkez bankası tarafından uygulanan çok yüksek ücretleri takiben şirketi kapattığını duyurdu.

Hollanda Bitcoin borsası BitKassa, bu ay ülkedeki faaliyetlerini durduracağını açıkladı. Kripto para borsasına göre, Hollanda merkez bankasının Avrupa Birliği'nin talep ettiği gibi düzenleyici gözetim uyguladığını gören yeni bir gelişme nedeniyle kapatma kararı alındı. De Nederlandsche Bank (DNB), ülkedeki kripto para şirketlerinden 18 Mayıs tarihine kadar kayıt yaptırmasını isteyen bir uyarı yayınladı. Bildirime göre, kayıt zorunludur ve bunu yapmamak işin kapanmasına neden olacaktır.

Borsa, kayıtla ilgili ücretlerin gülünç derecede pahalı olduğunu iddia ediyor

BitKassa, şirketin yöneticileri DNB'nin direktifine atıfta bulunarak, operasyonunu kapatmaya karar verirken yaşanan zorluğu hisseden ilk kripto para işletmeler arasında yer alıyor. Kripto para borsası ayrıca kayıt işlemine eklenen ücretlerin gülünç derecede pahalı olduğunu iddia etti. Borsa, DNB'ye kayıt için son tarihten sadece bir gün önce olan 17 Mayıs 2020'de faaliyetlerini kapatacak. BitKassa'ya göre, kripto para şirketlerine toplam yaklaşık 27.000 dolar ücret ve maliyet ödemek mantıksız.

Ücretler, kayıt ücretlerinde 5.400 $ ve temel maliyetlerde 21.600 $ daha içeriyor. Bu masraflar, ülkenin büyüklüğünden bağımsız olarak 2020 yılında kayıt yaptırmak isteyen ülkedeki tüm kripto para şirketleri için geçerlidir. Ancak, kripto para borsasının yaptığı açıklamada, kripto para firmalarının lisanslar için karşı karşıya kaldığı toplam ücretlerin bir milyon doları aştığını iddia etti.

Yeni kripto para düzenlemeleri, kripto şirketlerini Avrupa'da işten çıkarmaya zorluyor

BitKassa, sıkı düzenlemeler nedeniyle Avrupa'da faaliyetlerini kapatan ilk kripto para şirketi değil. AMLD5 yürürlüğe girdiğinden beri, birkaç kripto para borsası ve şirket kapanmaya zorlandı. Hollanda'da 75 civarında kripto para borsası ve saklama hizmeti sağlayıcısı bulunmaktadır. Hollanda merkez bankasının kendisi, kripto para şirketlerinin kayıt taleplerini karşılama olasılığının düşük olduğunu belirtti. Ancak, kripto-fiat hizmetleri veya kripto para velayeti ile ilgilenen herhangi bir şirket 18 Mayıs'a kadar kendini kaydettirmelidir.


Ayrıca; Papara ile Bitcoin nasıl alınır?
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version