Kripto Paralar Hollanda'da Daha Katı Yasalarla Karşılaşacak!

Kripto Para Hollanda'da Daha Katı Yasalarla Karşılaşacak!
Hollandalı yetkililer, kripto para borsalarına daha sert kara para aklama (AML) yasalarına uymaya hazır olmalarını veya zorunlu kapanmalarla karşı karşıya kalacaklarını söylediler.

Hollanda merkez bankası De Nederlandsche Bank (DNB) tarafından 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlanan bir basın bülteninde, ülkede faaliyet gösteren kripto para borsalarına DNB'ye kaydolmaları için iki haftalık bir ültimatom verildi. Bu yönerge dördüncü Kara Para Aklama ile Mücadele Direktifinin (AMLD4) Hollandalı milletvekilleri tarafından 21 Nisan 2020'de kabul edildi.

Güncellenmiş AML direktiflerini uygulama planlarının bir parçası olarak ülkenin mali düzenleyicisi olarak hizmet veren DNB, kripto para borsalarına ve kripto para saklayıcılarına AMDL4 18 Mayıs 2020'de yürürlüğe girmeden önce merkez bankasına kayıt olma talimatını veriyor.

Bununla birlikte, katı yönerge sadece kripto para / fiat ticaret çiftlerinde işlem yapan dijital döviz borsalarını etkilerken, kripto / kripto ticaret çiftleri sunan borsa firmaları muaftır.

Ayrıca, mali düzenleyici, hükümet yeni kanunu yürürlüğe koyduktan sonra borsalar tarafından sunulan taslak başvuruların otomatik olarak resmileştirileceğini belirtti. Bu direktife uymayan kripto para borsalara, şu ifadelerde bulunuldu:

Yasanın yürürlüğe girmesinden önce bir taslak başvuru göndermediyseniz, geçici düzenlemeden yararlanamazsınız ve bu nedenle mevcut faaliyetlerinizi durdurmalısınız. Geçiş düzenlemesine tabi olmadan aktifseniz, bunun (müteakip) kayıt başvurunuzun değerlendirilmesi üzerinde bir etkisi olabilir. Ayrıca ihlalde bulunduğunuz takdirde  DNB yaptırım uygulayabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version