Kaliforniya'da Kripto Paralar Yasal Düzenleme Alabilir!

Kaliforniya'da Kripto Paralar Yasal Düzenleme Alabilir!
Kaliforniya'nın mevcut menkul kıymetler yasası değişikliğindeki yeni bir güncellemeye göre, kripto para birimleri yasal düzenleme alabilir.

Kaliforniya menkul kıymetler yasasında yapılan yeni bir değişikliğe göre, dünya teknoloji endüstrisi kripto para birimi sahiplerine yeni bir açıklık getirebilir. Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük ekonomilerden biridir ve kripto para birimlerine netlik sağlama kararı, endüstri için büyük bir destek olabilir. Kripto para için belirtilen kriterler Howey testinde söyledikleridir. Howey testi, bir varlığın yatırım sözleşmesi olarak nitelendirilip nitelenmediğini değerlendirmek için kullanılan federal metriktir. Kaliforniya'daki menkul kıymetler kanunundaki güncelleme, kripto para birimlerinin menkul kıymetler olduğunu gösterebilir.

Federal menkul kıymetler ve borsa komisyonu, bir kripto para biriminin güvenli olup olmadığına karar verecek.


Tasarı başlangıçta bu yılın başlarında menkul kıymetler yasasını güncellemek için piyasaya sürüldü, ancak tasarıdaki yeni güncelleme gelecekteki kripto para biriminin rolünü de hedefliyor. Federal menkul kıymetler ve borsa komisyonu, kripto para endüstrisi üzerinde etkisi olan bir hükümet organı olmuştur. Belirli bir token'ın güvenli olup olmadığını teyit etmek için sürekli olarak sınırlı bir temele sahip olmaları konusunda tartışmalıdırlar. Şu anda, şirketler kripto para paralarının güvenlik olarak kategorize edilemediğini iddia ettikleri için, bazı kripto para şirketleri bu konuda ABD SEC ile savaşıyor ve değişim komisyonu aksi iddia ediyor.

Ülkeler, FATF yönergelerine göre kripto para düzenlemelerini uygulamaya devam ediyor


Dünyadaki kripto para düzenlemeleri, Bitcoin'in başlangıcından beri bir tartışma konusu olmuştur. Ancak, ülkelerin çoğunda, özel düzenlemeler olmadığından kripto para birimleri gri alanda kalmaya devam ediyor. Son zamanlarda; Güney Kore, Singapur, İsviçre ve diğerleri de dahil olmak üzere birçok ülke, geçen yıl yayınlanan Finansal Eylem Görev Gücü yönergelerine dayanan kripto para düzenlemeleri uyguladı.


Ayrıca; Türk şirketinden kripto para; Işıklar Coin

Kurallar bu kullanıcıların kişisel veri toplamak için değişimlerinin ve diğer kripto para tabanlı firmaların FATF geçen yıl yayımlanan kripto sektöründe eleştiriye tabi tutulur. Avrupa'daki birçok kripto para şirketi, kara para aklamanın önlenmesi ile ilgili yeni düzenlemeler nedeniyle kapatıldı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version