Twitter'a Bitcoin Özelliği Gelebilir ❗❗❗

Dünyanın en büyük sosyal medya sitelerinden olan Twitter, üyelerinin birbirine bağış yapabilmesi  için platformuna yeni bir özellik ekleme planları yapıyor.

3 Aralık 2019 tarihli haberimizde Bitcoin'in işlevselliğinin Twitter'a gelebileceğini yazmıştık. Sosyal medyanın önde gelenlerinden olan Twitter'dan yapılan açıklamaya göre üyelerin birbirine ve içerik üreticilere tweetleri üzerinden bağış verebilecekleri yeni bir özelliği aktif edilmesi için adımlar atacaklarını bildirdiler.

Twitter tarafından yapılan açıklamalara göre henüz yapılan bir çalışma yok. Twitter üzerinde yapılacak değişiklikler konusunda söz sahibi olan iki kişinin bu tarzda bir girişim konusunda fikir birliğinde olduğu ise gelen haberler arasında. Bağış sistemi ile ilgili çalışmaların yakın zamanda başlaması bekleniyor.

Bitcoin'le Bağış ve Daha Fazlası!

The Block'ta geçen habere göre Bitcoin (BTC) ile bağış özelliğinin tamamen Bitcoin üzerine olmayacağı, seçenekler arasında altcoin'lerin de bulunacağı yönünde.

Bilindiği gibi Twitter'ın CEO'su olan Jack Dorsey ciddi anlamda Bitcoin savunucusu. Bu durum göz önüne alındığında bağış konusu hayata geçirilirse eğer Bitcoin seçeneğinin olacağını düşünmek epey gerçekçi geliyor. Jack daha önce yaptığı bir konuşmada şu sözlere yer vermişti:


İnternet kendine özel bir para birimini hak ediyor. Umarın bu Bitcoin olur. Ben, Bitcoin'in ciddi bir hayranıyım.

Ayrıca Jack Dorsey daha önce, Blockchain adımları atmıştı. Bunun yanında iki büyük Blockchain firması olan Square ve Square Crypto'ya yatırım yapmıştı. Geliştirdikleri uygulamayla 148 milyon dolar değerinde Bitcoin transferine kolaylık sağlamıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version