FED Tutanakları Yayınlandı! İşte Tüm Detaylar!

Bitcoin ve kripto para piyasasının yakından ilgilendiği, piyasalara yön verecek olan FED tutanakları bugün saat 21:00'de açıklandı.

FED tutanakları 50 ve 75 baz puan faiz arttırımı yönünde sinyal verdi.

FED tutanakları:

-FED yetkilileri, Temmuz ayında yüksek ihtimalle 50 veya 75 baz puan faiz artışı bekliyor.

-FED yetkilileri, 2022 ve 2023 yılı için büyüme oranlarındaki tahminlerini düşürdüler. 

-Enflasyona karşı agresif tutum devam edecek bunun da sonucu olarak ekonomide yavaşlama  görebiliriz.

-FED yetkilileri, enflasyon risklerine karşı oldukça dikkatli.

-Zaman içinde daha kısıtlayıcı politika mümkün. FED yetkilileri, aşağı yönlü riskleri öngörüyor. FED, faiz artırımlarının öngörülenden daha büyük bir etki yapması da bu riskler arasında yer aldı.

-%2 enflasyon oranına dönmemiz zaman alacak ancak endişeler, uzun vadeli fiyat beklentilerini yükseltebilir.

-Tedarik sıkıntıları, enflasyonu kontrol altına almak konusunda sıkıntılar yaşatıyor.

-Tüketici fiyat enflasyonu yüksek kalmaya devam etti.

-Toplam tarım dışı istihdam, Nisan ve Mayıs aylarında artışın hızı ilk çeyreğe göre daha yavaş olmasına ve işsizlik oranı %3.6'da değişmeden kalmasına rağmen, güçlü bir şekilde yükseldi.

-Önceki FOMC toplantısından bu yana birçok sektörde borçlanma maliyetleri artmaya devam etmişti. Finansal olmayan şirket tahvillerinin getirileri salgın öncesi seviyelerin oldukça üzerinde kaldı ve kurumsal kaldıraçlı krediler için yeni marjlar Mayıs ayında yükseldi.

-Katılımcılar, zaman içinde sürdürülebilir bir şekilde güçlü bir işgücü piyasasına elverişli koşullar yaratmak için enflasyonun %2 hedefine geri dönmesinin gerekli olduğunu yinelediler.

-Katılımcılar, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Çin'deki COVID bağlantılı sokağa çıkma kısıtlamaları ve arz koşullarını kısıtlayan diğer faktörlerin enflasyon görünümünü etkileyeceğini ve enflasyonun Komite'nin %2 hedefine düşmesinin muhtemelen biraz zaman alacağının altını çizdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version