JPMorgan'dan Michael Cembalest: Bitcoin ve Kripto Paralar İnkar Edilemeyecek Seviyede Büyüyor!

JPMorgan BTC

JPMorgan yatırım stratejisi başkanı, kripto para birimi alanının ne kadar büyüyeceğini anlamakta geç kaldığını ve artık bu alana derinlemesine girdiğini ifade ediyor.

Michael Cembalest, geniş kapsamlı bir raporda, Bitcoin (BTC), Decentralized finance (DeFi), stabilcoin'ler ve Non-fungible Tokens (NFT) gibi konuları gündeme getirdi.

JPMorgan yatırım stratejisi başkanı Michael Cembalest, ifadelerinin JPMorgan'ı kapsamadığını, kişisel düşünceleri olduğu da aktarılanlar arasında.

“Kripto paraların piyasa değerinde 25 milyar dolardan 250 milyar dolara ve daha sonra da 2.5 trilyon dolara bir artış beklemiyordum ve geç kaldığımın farkındayım.

Kripto paralar ve Blockchain yatırımlarına akan tonlarca para var. Venture Capital [VC], diğer inovasyon kategorilerine rakip olarak artan bir durum var.

Cembalest, VC'lerin paralarını nereye aktardığını şu sözlerle ifade etti:

“[Yaklaşık] trading, yatırım ve lending işlemlerinde %40; Web3.0 uygulamalarında ve NFT'lerde ~%20; ~%10; ve geri kalanı mevzuat uyumu, madencilik ve veri güvenliğine odaklanan çeşitli işletmelerde.”

jpmorgan bitcoin

Yatırım stratejisti, kripto paraların benimsenmesiyle ilgili olarak kurumsal portföylerin giderek daha fazla risk aldığını söylüyor.

“Kripto paraları benimseme, yatırımcı türleri arasında artış var. Kurumsalların kripto paralarda aldığı riskler bugüne kadar düşük olsa da, ciddi oranda artıyor.

Kripto paraların bir yatırım aracı veya yenilik kaynağı olarak görülmesinin ötesinde Cembalest, insanların parasal enflasyona karşı korunmak için güvenli liman olarak gördüğünü ifade ediyor.

Merkez bankaları ve hazineler büyük bir güven boşluğu yarattı ve fiat paraya bir alternatifin sahneye çıkmaması gerçekten garip olurdu. Bu boşluğu kripto paralar doldurdu.

Dijital bir değer deposunun var olabileceği fikrini kabul ediyorum… Bitcoin, altın değerine kıyasla daha büyük bir güvenli liman olmaya yaklaşıyor, [ancak] Bitcoin'in oynaklığı gülünç derecede yüksek olmaya devam ediyor…”

JPMorgan yatırım stratejisi başkanı Michael Cembalest, Bitcoin ve kripto paralara yatırım yapıyor mu?

JPMorgan yatırım stratejisi başkanı Michael Cembalest, Bitcoin ve kripto paraların büyük bir alım fırsatı vermediği sürece kripto para birimlerine yatırım yapmayı planlamadığını söyleyerek analizini sonlandırdı.

“Bir parçam istese de satın almayacağım…

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version