Bitcoin'in Fiyatında Savaş Verilirken Kurumsallar ve Madenciler Neler Yapıyor?

BTC on chain analizi
Kriptosozluktv.com - BTC fiyatı 10 Kasım 2021 tarihinde 69.000 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) ile yeni bir rekor kırdıkta sonra Bitcoin fiyatı için bir dönüm noktası olmuştu. Ardından özellikle son günlerde Elon Musk manipülasyonları ve ardından Çin'i Bitcoin'i yasaklaması haberleriyle son birkaç aydır ciddi düşüş hareketiyle 32.900 dolarlara kadar geriledi. BTC fiyatı yazıldığı sırada ise 37.800 dolar civarında hareket ediyor.

2 Şubat 2022 tarihinde kurumsalların BTC iştahına baktığımızda ise yazının yazıldığı sırada kurumsallar Bitcoin satın alımı konusunda epey iştahlı olduğunu görüyoruz.
bitcoin zincir analizi kurumsallar
Yukarıdaki CryptoQuant verilerine göre, yeşil çizgi alım bölgesini gösterirken (0.15) kırmızı bölge ise (-0.15) kurumsalların iştahının ve satış tarafında çok fazla iştahlı olmadığını görüyoruz.

Bitcoin Madencileri Saklamaya Devam Ediyor mu?

Bir başka kritik metrik olarak kabul edilen CryptoQuant'ın BITCOIN MPI verileri, madencilerin elinde bulundurdukları Bitcoin'leri satıp satmadığına dair verileri bizlere sunarken 2 Şubat 2022 grafiklerin 2 seviyesinin epey altında olduğunu ve yazının yazıldığı sırada ise -0.48 seviyesinde olduğunu, madenci tarafının BTC fiyatı 38.000 dolarlara düşse de elinde bulunan Bitcoin (BTC)'lerin satılmadığını hatta Bitcoin fiyatında agresif düşüşler gelse de madencilerin ellerindeki BTC'lere sıkı sıkıya sarılı olduklarını söyleyebiliriz.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version