Bu da Oldu! Shiba Inu (SHIB), Resmen AVAX, LINK ve LTC'yi Geçti! Shiba Coin Nedir?

shiba nedir
Son günlerde popülerliğini ciddi oranda arttıran Shiba, birkaç gün önce 0.00001000 doların altında hareket ediyordu. Yazının yazıldığı sırada Shiba fiyatı 0.000035000 dolar civarı.

Shib coin fiyatı artarken piyasa değerinde de ciddi oranda bir yükselme yaşandı. Yazının yazıldığı sırada SHIB coin CMC verilerine göre, piyasa değeri bakımından en büyük 13. kripto para birimi olmayı başardı.

Sıralamada Shiba, 13.702.122.173 dolar ile 13. sıraya otururken AVAX, LTC ve LINK gibi kripto para birimlerini geride bırakmayı başardı.

Popüler kripto para birimi Avalanche (AVAX), 13.37.466.429 dolar ile 14. sırada kalırken Litecoin 16, Chainlink ise 17. sırada kaldı.

shiba

SHIBA Nedir ?

Popüler kripto para birimi Shiba Inu, Ağustos 2020 tarihinde "Rsoyhi" takma adıyla anonim bir kişi tarafından oluşturulan merkezi olmayan bir kripto para birimidir. DOGE katili olarak adlandırılan para birimi, Mayıs 2021 tarihinde neredeyse 6 Milyar doların üzerinde piyasa değerine ulaşmıştı. SHIB coin'in fiyatı oldukça düşük olmasından kaynaklı olarak yatırımcılar az bir dolar karşılığı milyonlarca hatta, milyarlarca adet SHIB sahibi olabiliyor. Ancak 400 Trilyon Shiba  Token'ın dolaşımda olduğunu hatırlatmakta yarar var. Arzı oldukça fazla. 

Shiba Inu dünyanın her yerindeki sanatçıları desteklemeyi amaç ediniyor.

Shiba Token'ın ismi, logosunda bulunan köpek türü Shiba Inu'dan gelmektedir ve Dogecoin'den esinlenerek geliştirilmiştir ancak Dogecoin'den daha başarılı olma hedefi doğrultusunda DOGE Killer (Doge Katili) sloganıyla yoluna devam etmektedir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version