SEC'den Ripple'a Büyük Darbe! Ripple Davasında Yeni Gelişmeler!

sec ripple xrp davası ne durumdaAmerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yasal çekişme söz konusu olduğunda Ripple'ın SEC'ye karşı başarılı bir süreç yürüttüğü bir sır değil. San Francisco merkezli Fintech firması Ripple'ın hukuk müşaviri tarafından açılan davaların çoğu mahkeme tarafından kabul edildi.

Ripple ve XRP'si, geçen yılın sonlarında açılan dava sonrasında sonra sert düşüşe - hatta piyasa değerine göre ilk 3 kripto arasındaki yerini kaybetmesine - rağmen, kripto para pirimi XRP, dirençli kalmaya devam etti.

Ancak mahkeme, SEC'nin Ripple çalışanlarına dair Slack mesajları talebini onayladı.

SEC'in Slack Mesaj Talebi Mahkeme Tarafından Kabul Edildi

Sulh Hakimi Sarah Netburn, SEC'in davayla ilgili olduğu için Ripple çalışanları arasındaki Slack mesajlarına erişebileceğine karar verdi.

Henüz bilmeyenler için, SEC geçen ay bir milyonun üzerinde mesaj talep eden ve önceki iletişim verilerinin eksik olduğunu iddia eden bir önerge sundu. Ajans ayrıca, eksik belgelerin “özet karar ve yargılama için eksiksiz ve doğru bir kayıt oluşturmak” için gerekli olduğunu iddia etti.

Buna yanıt olarak Ripple, SEC'in talebinin "olağanüstü derecede külfetli" olduğunu, çünkü tüm Slack mesajlarını tanımlanan tüm sorumlulardan toplamanın aylar alacağını ifade etti. Ek olarak, Blockchain firması Slack verilerinin toplanması ve işlenmesinin 1 milyon dolardan fazlaya mal olacağını tahmin ediyor.

Bununla birlikte, Yargıç Netburn, Ripple'ın argümanlarının önemsiz olduğunu ve şirketin SEC tarafından “ilgili” oldukları için 22 e-posta sorumlusundan Slack mesajları üretmesi gerekeceği kararına vardı.

“Aranan Slack mesajlar, tarafların iddia ve savunmaları ile ilgili ve davanın ihtiyaçları ile orantılıdır. Ripple'a yönelik herhangi bir yük, ilgili Slack mesajlarını, tarafların göreceli kaynaklarını ve ihtilaflı miktarı üretmek için yaptığı önceki anlaşmadan daha ağır basıyor."

XRP Davası Yavaş İlerliyor


SEC, geçen yılın Aralık ayında Ripple'a karşı, şirketin ve üst düzey iki yöneticisinin XRP'yi 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet teklifiyle sattığını iddia ederek büyük bir dava açtı.

Slack mesajları ise devam eden davadaki son gelişme. SEC'in Kurumsal Finansman Bölümü eski müdürü William Hinman'dan mahkemede ifade vermesini istemenin yanı sıra, Ripple geçtiğimiz günlerde SEC kurumunun üyelerinin sahip oldukları XRP değerlerini açıklaması için harekete geçti.

Ripple davasının ne zaman biteceği belli değil, avukat Jeremy Hogan'ın 2022'nin başına kadar bir özet karara varılmasının muhtemel olmadığını öne sürmesiyle birlikte SEC'nin Ripple'a açtığı davanın sonucunu bekleyip görmemiz gerektiği anlamına geliyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version