Hester Peirce, Poloniex İle yaptığı 10 Milyon Dolarlık Anlaşma İçin SEC'yi Eleştirdi

Hester Peirce, kripto para borsası Poloniex ile yaptığı 10 milyon dolarlık anlaşma için SEC'i eleştirdi
Komisyon Üyesi Hester Peirce, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nu (SEC) kripto para borsası Poloniex ile yaptığı 10 milyon dolarlık anlaşma nedeniyle eleştirdi.

Kripto para topluluğunda “Kripto Mom” yani Kripto Anne olarak bilinen Komisyon Üyesi Hester Peirce, kripto para borsası Poloniex ile yaptığı 10 milyon dolarlık anlaşma nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunu (SEC) eleştirdi. SEC dün 10 milyon dolarlık anlaşmayı duyurdu ve Poloniex Temmuz 2017 ile Kasım 2019 arasında kayıt dışı menkul kıymetlerin ticaretini kolaylaştırmakla suçlandı. SEC, Poloniex'in düzenlemeleri atlatmak istediğini iddia etmişti.

SEC, Poloniex çalışanlarının, 1946 Howey Testi kapsamında menkul kıymet olarak kabul edilebilecek yeni kripto paraları listeleyerek pazar payını artırmak amacıyla menkul kıymetler düzenlemesini atlatmak için “agresif” olmak istediklerini “dahili olarak belirttiklerini” iddia etti. Poloniex bunu ne kabul etti ne de herhangi bir yanlış yapmayı reddetti. 

SEC komisyon üyesi SEC'nin kararını sert bir şekilde eleştirdi

Açıkça belirlenmemiş düzenlemelerin ortasında kripto para şirketlerine sempati duyan Hester Peirce, “Düzenlenmiş kuruluşların kripto para ile nasıl etkileşime girebileceğini belirlemede ne kadar yavaş olduğumuz göz önüne alındığında, piyasa katılımcıları, bizim şimdi sahneye çıktığımızı gördüklerinde anlaşılır bir şekilde şaşırabilirler ve Poloniex'in olması gerektiği gibi bir muafiyet kapsamında tescil edilmediğini veya faaliyette bulunmadığını iddia edin.” Poloniex'in SEC ile bir menkul kıymetler borsası veya alternatif bir ticaret sistemi (ATS) olarak kaydolmaya çalışsaydı, firma "muhtemelen bekleyecekti… ve bekleyecekti… ve biraz daha bekleyecekti" diye ekledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version