Charles Hoskinson: Ethereum Zirveye Ulaşacak Ancak Cardano da İlerliyor

ethereumCardano'nun kurucusu Charles Hoskinson, Vitalik Buterin'in zenginliğinin ve büyük şirketlerin desteğinin önümüzdeki yıllarda Ethereum'un gelişimini önemli ölçüde destekleyeceğine inanıyor.

Charles Hoskinson, merkezi olmayan bilgi işlem platformu Ethereum'un zirve noktası 2022'nin sonunda veya 2023'ün başlarında ortaya çıkacağı için güçlenmeye devam edeceğini belirtti. Bununla birlikte, Cardano da yükselişte ve milyonlarca insana blok zinciri çözümleri vermeyi hedefliyor.

Vitalik Buterin'in Genç Olması ve Serveti Ethereum'un En Büyük Avantajları

Proof-of-stake platformu Cardano (ADA)'nun kurucusu Charles Hoskinson, 
Bloomberg'e verdiği bir röportajda, Ethereum için oldukça yükselişli bir gelecek öngördü. Aslında projenin kurucu ortaklarından biri olan Amerikalı girişimci, gelişmeye devam edeceğine ve 2023'ün başında zirveye ulaşacağına inanıyor.

Yine de Ethereum'un başarısının teknolojinin kendisinden değil, Vitalik Buterin'in genç olması ve servetinden kaynaklanacağını savundu. Ayrıca büyük şirketlerin ve çok parası olan kişilerin desteği de genişleme için faydalı olacaktır:
Vitalik genç bir çocuk. Gençliğini ve servetini ekosistemi için doğru olduğunu düşündüğü şeylere uygulayacak. ConsenSys, vb. gibi çalışan birçok insan var. Etrafında parası olan büyük şirketler var. Bu tür bir itici güce sahip olduğunuzda, büyüme gerçekleşir.
Hoskinson ayrıca Cardano'nun Etiyopya'da devam eden girişimi hakkında da konuştu ve beş milyon öğrenci için blok zinciri tabanlı bir ulusal kimlik ve başarı kayıt sistemi oluşturmayı hedefliyor. Yaklaşık bir milyon insan zaten gemide olduğu için hareketin zaten oldukça başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca Cardano, Etiyopya'nın tüm kimlik sistemini genişletmeyi planlıyor:
Niyetimiz, yaklaşık 110 milyon kişi olan tüm ulusal kimlik sistemi için diğerleri arasında rekabet etmektir.
Yine de Charles Hoskinson'a göre, Cardano projesi veya başka herhangi bir blok zinciri platformu, Çin ve Suudi Arabistan gibi insan haklarının ihmal edildiği ülkelerde düzgün çalışmayacaktır. Aslında, hükümetler bu çözümleri kötüye kullanacak ve hatta yerel nüfusa karşı onları “silahlandıracak”.

Ethereum İyi Ama Cardano'dan Daha İyi mi?

Şimdi Ethereum için bu iyimser tahminde bulunmaya rağmen, Charles Hoskinson geçmişte Cardano'yu her zaman daha iyi blok zinciri çözümü olarak övdü. Birkaç ay önce, projesinin rakibinden üstün olmasının üç ana sebebini açıklamıştı.

İlk olarak Ethereum yalnızca akıllı sözleşmeleri işleyebilir, Cardano ise bunu yönetişim ve uyumluluk ile yapabilir. Hoskinson, projesinin meta verilerle ve ayrıca otomatik düzenleme ile çalışabileceğini de sözlerine ekledi. Bunun da ötesinde, blockchain sistemine kimlik getirebilir.

İkincisi Cardano, özellikle yoksul bölgelerde milyarlarca insana ekonomik destek sunmak için bir protokoller koleksiyonu olarak inşa edildi. Etiyopya, Tanzanya ve Gürcistan, ağın vatandaşlarına fayda sağlamak için yerel yönetimlerle işbirliği yaptığı örneklerdir. Buna karşılık, Ethereum'un asla benzer bir şey yapmadığından bahsetti.

Üçüncüsü Hoskinson, Ethereum'un çok kafa karıştırıcı bir yapıya sahip olduğunu ve yaklaşan ETH 2.0 sürümünün tüm ağın ölümüne yol açacağını belirtti.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version