Muazzam Bir Yükseliş Gösteren Cardano Nedir, Cardano Nasıl Alınır?

Cardano Nedir, Cardano Nasıl Alınır?
Cardano, büyük bir ivme kazandığı 2017 yılında ve kripto para birimleri arasında dikkatleri üzerine çeken bir kripto para birimi olmuştu. Sizlere bu yazımızda Cardano nedir ve Cardano Nasıl Alınır sorularını cevapladık.

Cardano Nedir?


Cardano’nun sembolü “ADA”’dır. Cardano’nun en dikkat çeken özelliklerinden birisi, altyapısında ‘’Ouroboros’’ ismindeki PoS (Proof of Stake) algoritmasını kullanmasıdır. Cardano’nun yanı sıra Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para birimi de Proof of Stake algoritmasını kullanıyor.

Bu algoritmaya göre bloğu ilk kazan kullanıcının ödülü almasından ötürü yoğun bir rekabet ortamı oluşmaktadır. Bunun sonucunda oldukça yüksek oranlarda elektrik enerjisi harcanmaktadır. Bitcoin ve diğer altcoinler için büyük çaplı sorunlardan biri olarak yüksek enerji kullanımlarıdır.

Cardano (ADA)'nın Özellikleri


ADA, iki katmanlı bir protokolden oluşmaktadır. Bu protokoller, kontrol ve ödeme katmanlarıdır. Ödeme katmanında hesapların içeriği ile ilgili veriler yer alırken, kontrol katmanlarında kimlik, uyumluluk ve kara listelere alma işlemleriyle ilgili veriler yer almaktadır.

ADA, Deadalus ismindeki özel dizayn edilmiş bir wallet ve debit card’a sahiptir. Daedalus aracılığıyla debit card’a para transferi gerçekleştirebilirken debit cart’ta yer alan para birimlerini bulunduğunuz ülkenin para birimlerine çevirebilme özelliğine sahiptir.

Cardano Kaç Dolar?


Yazının yazıldığı sırada Cardano 0,128334 dolar olarak kripto para birimleri arasında 7. sıradadır.


Cardano Nasıl Alınır?

Cardano (ADA); HitBTC, Bithumb, Kraken vb. birçok kripto para borsasından satın alabilirsiniz. Satın alabileceğiniz tüm borsaların listesine buradan bakabilirsiniz.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version