Kripto Para Regülasyonları: ABD ve SEC Sorunları Kötüleştiriyor mu Yoksa Düzeltiyor mu?

kripto para düzenlemeABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC), ABD kripto para alanının önerilen düzenlemesinde hiçbir titizlikten kaçınmama sözü verdi. SEC'nin dört aylık başkanı Gary Gensler, o zamandan beri kripto para alanındaki tartışma sırasını alt üst eden bir Bloomberg röportajında Bloomberg düzenlemeleri elden geçirmeye istekli olduğunu ve bunun ortaya çıkacağına inandığını dile getirdi. Sektördeki her oyuncu için daha iyi bir sonuç olacağını ifade etti.

Bloomberg'ten gelen bir soruya yanıt olarak Gensler'in şunları söylediği bildirildi:

Gary Gensler, "Teknoloji konusunda tarafsız olsam, hatta ilgimi çekse de -onu öğretmek için üç yılımı harcadım, ona yaslandım- yatırımcı koruması konusunda tarafsız değilim" dedi. "Birisi spekülasyon yapmak isterse bu onların seçimidir, ancak bu yatırımcıları dolandırıcılığa karşı korumak için bir ulus olarak bir rolümüz var."

ABD Başkanı Joe Biden tarafından kamu hizmetine çağrılmadan önce MIT kripto profesörü olarak uzmanlaşan Gensler, şu ana kadar pazarın mevcut yapısı konusunda büyük ölçüde sessiz kaldı. Nisan ayında, mutluluk ve iyimserlik akışları, SEC'nin daha iyi sonuçlara yönelik kararlarını etkilemeye yardımcı olmak için sektördeki zengin deneyim ve bilgi birikimine inanan bir yatırımcı ve paydaş topluluğundan Jay Clayton'ın yerine atanmasını memnuniyetle karşıladı.

SEC ve Ripple için Görünürde Bir Son Var mı?

Ripple Labs ve ABD SEC'yi son derece önemli bir yasal karışıklığa bağlayan dizeler, Ripple'ın SEC'ye karşı herhangi bir sorumluluktan kurtulmaya çalışmasıyla kırılabilir. Zaten, Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse, SEC'nin kripto para alanındaki dijital varlıkların tanımıyla ilgili olarak sürekli kafa karıştırıcı tutarsızlıklarını kınamak için Tweet atmıştı.

“2018'de Bill Hinman, ETH'nin bir menkul kıymet olmadığını söyledi ve Jay Clayton kabul etti. Ancak birkaç hafta önce Hinman, SEC'in hala ETH'nin durumu hakkında “herhangi bir pozisyon almadığını veya bir görüş belirtmediğini” söyleyerek Mahkemeye yeminli bir beyanda bulundu… o halde piyasa nasıl netlik kazanacak?!”

Garlinghouse'un yorumları, TechCrunch'ın kurucusu Michael Arrington'ın Gensler'in yasaları kripto para alanının tüm sektörlerini kapsayacak şekilde genişletme girişimini, düzenleyici kurumun Ethereum'daki duruşuna hala netlik sağlamadan kınadığı tweet'ine tepki olarak geldi.

Ayrıca; SEC, Kripto Para Borsası Poloniex'e 10 Milyon Dolar Para Cezası Verdi

Bitcoin ve Ethereum'un son günlerdeki yükseliş belirtileri göstermesinden sonra kripto para sektörünün ihtiyaç duyduğu son şey, başka bir doz spekülatif korku veya duruma göre kafa karışıklığı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version