Balinalar Tarafından Tehlikeli Sinyaller mi Geliyor? 26 Ağustos Bitcoin Zincir Analizi

btc analiz

Kriptosozluktv.com - BTC fiyatı 64.865 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) ile yeni bir rekor kırdıktan sonra Bitcoin fiyatı için bir dönüm noktası olmuştu. Ardından gelen olumsuz haberler ve Elon Musk manipülasyonlarıyla BTC fiyatı 47.000 doların altına gerilemişti. Yazının yazıldığı sırada lider kripto para birimi Bitcoin 36.300 dolar civarında hareket ediyor.

Bitcoin Analizi: Balinalar

26 Ağustos 2021 Bitcoin on-chain (zincir) analizimizde balinaların daha fazla sert düşüş ihtimalini tetikleyebilecek bir satış riskinin olup olmadığını inceleyeceğiz.

Yazının yazıldığı sırada ise CryptoQuant verilerine göre, grafikte mavi renkli çizgiler Bitcoin fiyatını işaret ederken pembe renkli çizgiler ise balina hareketlerinin grafiği olduğunu söyleyebiliriz. Daha anlaşılır bir biçimde anlatmamız gerekirse pembe olan çizgiler, fiyatın olduğu bölgeye, grafikte işaretlediğimiz riskli bölgeye gelirse eğer "Balinalar" tarafından sert düşüş gelme ihtimalini bizlere sunuyor.

Güncel veriler bizlere balinalar konusunda riskli bölgede olduğumuzu ve Bitcoin için yazının yazıldığı sırada balinalar tarafından sert düşüş riskinin kesin olmamakla birlikte var olduğunu görüyoruz. Elbette burada anlatılanlar sadece bilgi amaçlı olduğunu ve asla yatırım tavsiyesi olmadığını unutmayın.

bitcoin analizi

Kurumsallar BTC Alıyor mu?

26 Ağustos 2021 tarihinde kurumsalların BTC iştahına baktığımızda ise yazının yazıldığı sırada kurumsalların Bitcoin satın alımı konusunda orta seviye iştahlı olduğunu görüyoruz.
btc analiz
Yukarıdaki CryptoQuant verilerine göre, yeşil çizgi alım bölgesini gösterirken (0.15) kırmızı bölge ise (-0.15) kurumsalların satın alımların zayıf olduğunu, hatta satışların geldiğini gösteriyor. CryptoQuant BTC: Coinbase Premium Index verilerine göre, kurumsallar tarafında alım ve satımların orta seviyelerde seyrettiğini söyleyebiliriz.

Bitcoin Madencileri Saklamaya Devam Ediyor mu?

Bir başka kritik metrik olarak kabul edilen CryptoQuant'ın BITCOIN MPI verileri, madencilerin elinde bulundurdukları Bitcoin'leri satıp satmadığına dair verileri bizlere sunarken 26 Ağustos 2021 grafiklerin 2 seviyesinin epey altında kalmaya devam ettiğini ve yazının yazıldığı sırada ise -0.39 seviyesinde olduğunu, madenci tarafınında BTC fiyatı konusunda bir tedirginlik olmadığı ve madencilerin elinde bulunan Bitcoin (BTC)'lerin satılmadığını  söyleyebiliriz.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version