İsral'in Yeni Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Yemini NFT Oldu!

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog NFTİsrail parlamentosu, göreve başlamasından önce yeni Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a verilecek olan cumhurbaşkanlığı yemininin orijinal taslağının bir NFT'sini yayınladı. İsrail'de Cumhurbaşkanının rolü, ülkeyi bir arada tutmak amacıyla daha çok törensel bir pozisyondur.

Yerel haberlere göre , İsrail'in yönetim organı olan Knesset'in sözcüsü, seçilen Cumhurbaşkanı'na hem yeminin fiziksel bir kopyasını hem de onu temsil eden bir Non-fungible Tokens (Değiştirilemeyen Token'lar) NFT verecek.

Rapora göre Knesset Sözcüsü Michael Levy, "Başkan seçilen Isaac Herzog'a, babasından 38 yıl önce imzaladığı yemin metnini içeren özel bir hatırasını sunmaktan heyecan duyuyorum" dedi.

Orijinal yemin, 5 Mayıs 1983'te Isaac Herzog'un babası Chaim Herzog tarafından imzalandı. Ailesinin isimlerini belirtirken İsrail Devletine sadık kalacağına ve Cumhurbaşkanı olarak rolünü yerine getireceğine söz verdi.

NFT'nin arkasındaki fikir, tarihi bir yemini modern teknolojiyle birleştiren geçmişle bugünün birleşmesi oldu.

Seçilen Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, görev süresi boyunca NFT ile ilgilenecek ve internet bağlantısı kesilmiş bir kripto para donanım cüzdanında tutulacak.

NFT Nedir? 

Bir NFT'yi, bir varlığı benzersiz bir şekilde tanımlayan kriptografik token olarak ifade edebiliriz. Hem görüntü gibi dijital bir varlığı, hem de örneğin bir ev, araba veya bir şarkı gibi gerçek dünyadaki varlıkları da temsil edebilir. Varlıkları benzersiz bir şekilde tanımlayabileceğiniz için bu, söz konusu varlıkların sahipliğini ve dahası bunların gerçekliğini de kanıtlayabileceğiniz anlamına gelir.

NFT'ler hakkında daha fazla bilgiyi "NFT Nedir" sayfamızdan bulabilirsin.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version