Büyük İddia! Instagram NFT Alanına Giriyor Olabilir!

instagram nft
Sızıntıyı gerçekleştiren mobil geliştirici Alessandro Paluzzi'ye göre Instagram, NFT özelliğini uygulamasına getiriyor gibi görünüyor.

Instagram ve NFT

İddiada bulunan mobil geliştirici Alessandro Paluzzi'ye göre, dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşım sosyal ağ platformlarından biri olan Instagram, yakında kullanıcılarının non-fungible token (NFT) koleksiyonlarının satışına izin verecek gibi görünüyor.

Paluzzi'ye göre, hem Instagram hem de Twitter mevcut durumlarında büyük değişiklikler planlıyor ve Twitter, Chipper Cash ve Wealthsimple aracılığıyla iki yeni hizmeti değerlendiriyor. Mobil geliştiriciye göre Instagram hala "Koleksiyon" üzerinde çalışıyor. Paluzzi paylaştığı tweet'te iddialarda bulunurken Paluzzi'nin araştırmasına göre, NFT özelliği taşıyan Instagram gönderileri “Koleksiyon” olarak etiketlenecek. Bu, gönderinin satın alınabilir bir NFT içerdiği konusunda kullanıcıları uyaracaktır.

Alessandro Paluzzi Instagram NFT

Instagram, platformunda bir NFT özelliğinin tanıtımını henüz kamuya açıklamamasına rağmen, sosyal medya firması ödeme özelliklerini getirme olasılığından bahsetmiş gibi görünüyor. Önceki görüşmelerde Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, içerik oluşturucuların hizmeti kullanarak geçimlerini sağlamalarına izin verebilecek teknolojileri tartıştı.

Mosseri, Haziran ayı başlarında Instagram'ın İçerik Oluşturucu Haftası'nda yaptığı konuşmada, firmanın gelir seçenekleriyle içerik oluşturucuları nasıl destekleyebileceğinden bahsetti. “Biri ticaret, yani ya markalı içerik konusunda yardımcı olabiliriz ya da ticarete yardımcı olmak için daha fazlasını yapabiliriz. Bağlı kuruluş pazarlaması ve mağazacılık söz konusu olduğunda ek seçeneklerimiz var. Bir sonraki adım, kullanıcıların, materyal, abonelikler, ipuçları, rozetler veya diğer kullanıcı ödemeli ürünler aracılığıyla yazarlara doğrudan ödeme yapmasıdır. Orada yapılacak çok şey olduğuna inanıyorum” dedi. Mosseri, yapımcıların izleyicileriyle doğrudan temas kurmalarına izin verdikleri için onları tercih ettiğini söylemeye devam etti ve bu muhtemelen zamanla daha sürdürülebilir ve öngörülebilir olacak.

Instagram, içerik oluşturucularının özel hayranları için ücretli bir hizmet sunmayı düşünüyor olabilir. Patreon ve Only Fans'e benzer. Instagram'da ödeme yöntemlerini ve para kazanma araçlarını uygulama yeteneği, platformda NFT'lerin satışına kolayca izin verecektir.

Ayrıca; 6 Haziran Bitcoin Analizi

NFT Pazarı Gelişiyor

Bu yıl, non-fungible token'lar (NFT) için büyük bir yıl oldu ve Instagram'ın platformuna NFT'leri ekleme kararı sektör için oldukça önemli olabilir. NFT pazarı, 2020'nin ilk yarısında 13,7 milyon dolardan bu yıl şimdiye kadar 2,5 milyar doları aşan satışlarla gelişmeye devam ediyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version