Coca-Cola'dan NFT Hamlesi! Dev Şirketten NFT mi Geliyor?

Coca-Cola First Friendship Day NFT

Coca-Cola, dijital tasarımcı Tafi ile ortaklaşa tasarlanan Non-fungible Tokens (Değiştirilemeyen Token'lar) (NFT) koleksiyonunu açık artırmaya çıkaracak.

30 Temmuz Uluslararası Dostluk Günü kutlamalarında Coca-Cola, OpenSea'de bir NFT kutusunu açık artırmaya çıkaracak. Sanal Decentraland metaverse'de giyilebilen Tafi tasarımlı dijital giysileri içeriyor.

Global Coca-Cola Ticari Markası Başkanı Selman Careaga, “Yeni dostlukların yeni dünyalarda yeni yollarla kurulduğu metaverse ile ilk NFT'lerimizi paylaşmaktan heyecan duyuyoruz” ifadelerinde  bulundu.

Coca-Cola NFT trenine atladı

Tafi, içecek şirketinin dijital strateji ve geliştirme ortağının yanı sıra avatarlar ve dijital giyilebilir ürünler tasarımcısıdır. Coca-Cola, NFT'ler konusunda Tafi ve ilk konsepti geliştiren Vice ajansı Virtue ile işbirliği içinde çalıştı.

Bu NFT'ler, Coca-Cola Dostluk Kutusunun bir parçası olarak üretildi. Aynı zamanda bir NFT olan Coca-Cola'nın ikonik otomatının yeniden tasarlanmış bir versiyonu da mevcut. Kutu, üç benzersiz dijital varlığı içeriyor. Birincisi özel fütüristik Coca-Cola Kabarcık Ceket, efervesan köpükle aydınlatılmış ve Coke'un eski teslimat üniformalarına ince selamlar verilerek tasarlanmış.

Coca-Cola Dostluk Kutusu, Coca-Cola'yı paylaşma deneyimini yakalayan bir ses görselleştiricisi de içeriyor. Bir şişenin açılma sesi, buz üzerine dökülen bir içeceğin sesi veya karakteristik fısıltı gibi tanınabilir ses ipuçlarını kullanarak yapıyorlar. Son olarak, "Dostluğun Sembolü" lakabını taşıyan bir Dostluk Kartına ek olarak kutunun açılışında ortaya çıkan sürprizler de var.

Modada NFT'ler

Coca-Cola'nın yanı sıra, diğer gerçek moda markaları giyilebilir NFT'lere yatırım yapmaya başladı. Bu ayın başlarında moda evi Dolce & Gabbana, ilk NFT koleksiyonu olan Collezione Genesi' veya 'Genesis Koleksiyonu'nu piyasaya sürdü ve bu yılın başlarında Gucci dijital spor ayakkabı satmaya başladı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version