VanEck, ABD SEC'ye Yeni Bir Bitcoin Fonu İçin Başvurdu!

BTC


VanEck, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine, ETP'lere ve havuzlanmış yatırım araçlarına yatırım yapacak bir Bitcoin Strateji Fonu için ABD SEC'ye bir başvuruda bulundu.

Yatırım yönetimi şirketi VanEckABD SEC'e bu sefer bir Bitcoin Strateji Fonu - bir tür Bitcoin vadeli işlem yatırım fonu için başka bir başvuruda bulunduBu fon, havuzlanmış yatırım araçlarına ve ETP yani borsa yatırım ürünlerine ek olarak Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım sunuyor. VanEck, Bitcoin Strateji Fonu'nun doğrudan Bitcoin'e yatırım yapmadığını vurguladı. 

VanEck, SEC ile yeni bir Bitcoin vadeli işlem yatırım fonu oluşturdu

Başvuruya göre önerilen fon, Cayman Adaları yasalarına giren fonun bir yan kuruluşu aracılığıyla "belirli" Bitcoin vadeli işlemlerine yatırım yapacak. Fonun bağlı ortaklıktaki yatırımı, fonun mali yılının her çeyrek sonunda fonun toplam varlıklarının değerinin %25'ini aşamaz. Ek olarak, fon, özel yatırım fonları da dahil olmak üzere, sınırlı menkul kıymetlere - ihraç eden bir şirketten kayıt dışı, özel satışlardan edinilen menkul kıymetlere - yatırım yapabilir. Bitcoin, giderek daha fazla kurumun önde gelen kripto para birimine yatırım yaptığını gördüğü için bu yıl çok fazla popülerlik kazandı.

SEC, BTC ETP onayı kararını ertelemeye devam ediyor

US SEC, yatırımcı riskinden korktuğu için kripto para birimine doğrudan doğrudan yatırım yapmayı teklif eden herhangi bir şeyi onaylamakta tereddüt ediyor, bu nedenle VanEck için doğrudan Bitcoin'e yatırım yapmama noktası önemlidir. Bu, ETP'lerin devam eden incelemesinde, şu anda SEC'in ilgilenmesi gereken birkaç tanesinin bulunduğu önemli konuşma noktalarından biri olmuştur. Uygulama, SEC'in yakında bir tanesini onaylayacağını umarak VanEck'in diğerlerinin listesine katılıyor. Daha önce, kripto para topluluğu ABD yönetimindeki değişiklikle bir BTC ETP'sinin onaylanacağını umuyordu, ancak olmadı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version