Kurumsallardan Satış Baskısı Gelse de Alımlara Yeniden Başladılar

BTC
Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, 14 Nisan 2021'de 64.865 dolara kadar yükseldikten sonra kademeli olarak geri dönüşler yaşadı. Bugün Ocak ayından bu yana ilk defa 30.000 doların altına inen Bitcoin fiyatı, 28.800 dolara kadar iğne attı. Yazının yazıldığı sırada BTC fiyatı 32.270 dolar civarında.

22 Haziran 2021 tarihinde kurumsalların BTC iştahına baktığımızda ise bugün kurumsallar Bitcoin satın alımı konusunda son 2-3 saatte epey iştahlı görüyoruz, ancak öğleden önce saat 11:00 ve öğleden sonra sonra saat 15:00 - 17:00 civarında yoğun satış baskılarının geldiği görülmekte.

Yukarıdaki CryptoQuant verilerine göre, yeşil bölge (0.15) kurumsalların satın alımların oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Sabah saatlerinde CryptoQuant BTC: Coinbase Premium Index verilerine göre, 0.21 seviyesine kadar geldiğini ve kurumsalların son 2-3 saatte yoğun şekilde BTC aldıklarını ifade ediyor. Burada yazanlar yatırım tavsiyesi değil, bilgi vermek amaçlıdır.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version