Çin, Blockchain Yol Haritasını Yayınladı!

Çin Blok Zinciri
Çin'in "Blockchain not Crypto" duruşu, bir devlet kurumunun Token'sız Blockchain çözümlerinin benimsenmesini hızlandırmak için kılavuzlar yayınlamasıyla devam ediyor.

Çin'in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın (MIIT) Merkezi Siber Güvenlik ve Bilgi Komitesi Ofisi, Blockchain'in benimsenmesi için beş temel uygulama alanı belirledi.

MIIT'in Blockchain'in benimsenmesi için beş maddelik gündemi, Pazartesi günü yayınlanan ve gelişmekte olan endüstriyel kalkınma teknolojisinin tanıtımını hızlandırmak için yol gösterici görüşleri detaylandıran bir belgenin parçasıydı.

Blockchain'in benimsenmesi için argümanını sunan MIIT belgesi, yeni teknolojiyi "yeni nesil bilgi teknolojisinin önemli bir parçası" olarak nitelendirdi. BT bakanlığına göre, Blockchain, Çin'in devam eden ilerlemesi için kritik olan büyük veri ve yapay zeka gibi bir dizi yeni yenilik arasında yer alıyor.

MIIT belgesi; ülkedeki blok zinciri gelişiminin ana odak noktası olarak ekonomi, finans, sanayileşme ve kamu hizmetlerini listeledi.

MIIT yayınına göre, izlenebilirlik, veri paylaşımı ve tedarik zinciri yönetimi, blok zincirinin reel ekonomi üzerinde önemli ölçüde olumlu etkisi olabilecek kullanım durumlarından bazılarıdır.

Finans alanında, MIIT yayını, Blockchain ile bulut bilişim, yapay zeka ve internet gibi diğer gelişen teknolojiler arasında daha büyük bir kesişimin teşvik edilmesi çağrısında bulundu.

MIIT'in kamu hizmetleri için blok zinciri benimseme önerisi, akıllı şehirler ve yeni teknolojinin devlet hizmetlerinde kullanımı gibi kavramları da içeriyordu. Belge, adli mevduat, nüfus kayıtları ve idari kolluk faaliyetleri gibi alanlarda kanıt toplama mekanizmalarını iyileştirmede blok zinciri tabanlı defterlerin değişmezliğine büyük ölçüde dayanıyordu.

Kalkınma hedeflerinin bir parçası olarak MIIT, en az üç omurga işletmesi ve Blockchain endüstriyel kümelenmesi kurulması çağrısında bulundu.

Ayrıca: Bitcoin, Ethereum, XRP ve AVAX Analizi

MIIT belgesi, ağırlıklı olarak blok zincirinin benimsenmesine dayanırken genel olarak kripto para veya Token'lardan bahsetmiyordu.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version