Bitcoin İçin Bu Seviyelere Dikkat! Ethereum, XRP ve AVAX Analizleri!

icrypex
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 7 Haziran 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz. Ayrıca Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

BTC/USD
btc
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
Kripto para piyasası bu sabah yatay bir görünümle işlemlerine devam ediyor. Bitcoin 36 bin dolar bölgesine gerilemesinden sonra olumlu haber akışları da gelmeye başladı. Ancak fiyatta henüz bir toparlanma göremiyoruz. Geçen hafta borsalardan 1,2 milyar dolar değerinde BTC çıkışı yaşanırken son 24 saat içerisinde de 1,2K BTC çıkışı gerçekleşti. Böylelikle borsalara satılmak için borsalara gönderilen BTC’ler son 17 ayın en düşük seviyesine gerilerken borsalardaki çıkışlar da kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. El Salvador’un BTC’yi legal hâle getirmesi ve Square’in güneş enerji yatırımı yapması da temel kısmın olumlu haberlerinden.

BTC/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda son 3 haftadır yaşanan bu yatay seyirle beraber BTC’de görülen sıkışma artık iskontoya işaret ediyor. Henüz DEMA’larda "SAT" sinyali gelmedi aksine birlikte hareket etmeleri ile 30 günlük 7 günlüğün makası iskontonun arttığına işaret etti. Dört saatlik periyotta 35.275 $ ana desteğimiz olurken yükselişlerin geçerli olabilmesi ve seyrin kuvvetlenebilmesi için 39 bin seviyesi yukarı yönde kırılmalı.

Dirençler:
37.033 / 37.668 / 38.560

Destekler:
35.506 / 34.614 / 33.979

ETH/USD
eth
Ethereum yeni haftaya yatay bir seyirle başlarken, piyasanın genelinde olduğu gibi ETH/USDT’de yüzde 2’lik değişimler görüyoruz. Adres değişimlerinde önemli bir farklılık olmasa da on chain verileri iskontoya işaret ediyor. Buna ek olarak dünyanın önde gelen müzayede evleri de BTC ve ETH’yi de ödeme seçeneklerinin arasına koyarken milyoner fon yöneticileri de BTC ve ETH’yi öven açıklamalarını genişletiyorlar. Geçen hafta borsalardan 1,8 milyar dolar değerinde ETH çıkışı gerçekleşti.

ETH/USD 
paritesini teknik olarak ele aldığımızda; son iki aydır neredeyse ilk kez 7 günlük DEMA, 30 günlük DEMA’yı AL yönünde kesişim verdi. Bu durumda günlük periyotta da Fibo’50 seviyesine denk gelen ve kesişimin de ayrıca yaşandığı 2750 $ noktası destek olmak üzere yukarıda 2900 $ seviyesine kadar sıkışma alanı içerisinde hareket alanı mevcut. Bu nedenle 2750 $ üzerinde tutunması ve olası 2900 $ seviyesinin de yukarı yönde kırılması sonucunda sert hareketler fiyatlaması görebiliriz.

Dirençler:
24.646 / 25.109 / 25.836

Destekler:
23.456 / 22.729 / 22.266

AVAX/USD
AVAX
AVAX bu sabah yaklaşık yüzde 1 değer kazanarak 17,5 $ seviyesinden fiyatlanıyor. AVAX/USDT paritesini teknik anlamda incelediğimizde geçen hafta bültende belirttiğimiz gibi yükselen trendini test eden AVAX, bu trendi aşağı yönlü kırarak 17,00 $ seviyesinde destek buldu. 4 saatlik periyotta incelediğimizde stokastiğin önemli direnç seviyesinden dönerek 30'lu seviyelerde zayıf sat sinyali verdiğini görüyoruz. RSI, 41,50'deki destek seviyesinin üzerinde bulunuyor. 17,00 $ seviyesinin altında 4 saatlik kapanış yapılır ise 15,60 dolarda destek bulmasını bekliyoruz. Bu destek seviyesi korunduğu sürece Fibo'23,60 dilimi olan 19,5 $ seviyesine doğru fiyat hareketleri beklemekteyiz.

Dirençler:
18,01 / 18,52 / 18,98

Destekler:
16,08 / 16,58 / 17,05

XRP/USD
ripple
Sabah saatlerinde yüzde 1,33 oranında yükselen XRP 0,95 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Ripple kurucuları Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’in avukatları tarafından mahkemeye savunma verildi. Bu savunmada iki tarafın avukatları da XRP satışlarının Ripple kurucuları tarafından manipüle edilmesi iddialarına yanıt vererek herhangi bir kanıt olmadan yapılan bu suçlamaların gerçeği yansıtmadığını gerekçeleriyle belirttiler. Bunun yanı sıra Ripple davasında hafta sonu bir gelişme daha yaşandı ve Yargıç Netburn tarafından daha önce mahkemeye sunulması emredilen BTC, ETH ve XRP’nin neden farklı olduğunu gösteren belgelerin SEC tarafından sağlanmak istemediği belirtildi. Bu durum ise SEC adına olumsuz çünkü elinde iddiasını kuvvetlendirecek güçte belge olmadığını düşündürüyor. Ripple için ise dava süreci olumlu ilerliyor ve SEC eğer belgeleri sunmama konusunda ısrarcı davranırsa bu durum davanın düşmesine dahi sebep olabilir.

XRP/USD paritesini teknik olarak incelediğimizde cumartesi günü 0,9375 $ destek seviyesinin altında günlük kapanış yapmış olsa da buradan bulduğu tepkiler ile pazar günü bu seviyenin üzerinde kapanış yaptı. 23 Mayıs dip seviyesinden itibaren oluşan yükselen minör trendin üstünde fiyatlanan XRP'yi bir günlük periyotta incelediğimizde ise 0,9180 $ seviyesindeki 14 günlük DEMA'yı destek hâline getirdi. 0,9375 dolardaki destek seviyesinde bulunan XRP bu destek seviyesini korur ise 1,10 dolarda bulunan direnç seviyesini tekrar test etmesini bekliyoruz.

Dirençler:
0,9851 / 1,0086 / 1,0405

Destekler:
0,8743 / 0,8978 / 0,9297

Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version