Bitcoin'de Madenciler Saklarken Kurumsallar Bitcoin Alıyor mu? 8 Haziran Bitcoin Analizi

CryptoQuant
Analiz şirketi CryptoQuant verilerine göre, bu yazımızda 8 Haziran Bitcoin zincir analizi yapacağız. Kurumsallar ne durumda, Bitcoin değer deposu olarak görülmeye devam ediyor mu, Borsalarda aktarılan Bitcoin miktarlarında artışlar var mı yazımızın devamında. Elbette burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değil, tamamen bilgi vermek amaçlıdır.

Bitcoin fiyatı 11 Mart 2020 kara perşembe günü 3.800 dolar civarına kadar agresif bir geri çekilme yaşamıştı. 2020'nin son aylarına kadar kademeli bir yükseliş yaşayan BTC fiyatı, özellikle 2021 ile büyük bir ralliye başladı. Tam 1 yıl sonra 13 Mart'ta Bitcoin fiyatı 60.000 dolarlık psikolojik sınırı geçerek 61.868 dolara kadar yükseldi. En sonunda ise 14 Nisan 2021'de 64.865 dolara kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak ardından satış baskılarıyla birlikte agresif düşüşlere tanık olduk. Yazının yazıldığı sırada 1 Bitcoin fiyatı 32.700 dolar civarında hareket ediyor.
BTC analizi

Bitcoin Dolaşım Hızı (Velocity) Değer Deposu Olduğunu Gösteriyor

Bitcoin Velocity verileri, Bitcoin'in dolaşımki hızı, yani Bitcoin (BTC)'nin genellikle bir ödeme aracı olarak kullanılıp kullanılmadığını "turuncu çizginin yukarılarda olması" veya dolaşım faaliyetinin düşük olması durumunda BTC'nin bir değer deposu olarak kullanılıp kullanılmadığını ifade eder.

CryptoQuant verilerine göre, son bir yıla bakacak olursak Bitcoin dolaşım hızının Ocak 2016 ve Temmuz 2018'den bu yana hala en düşük seviyelerde olduğunu görüyoruz. Yazının yazıldığı sırada ise BTC Velocity grafiği neredeyse son 3 yılın en yüksek seviyesine gelmiş olsa da yine de, 2013 ve 2017'deki boğa koşularındaki zirvelerden çok uzak. Bu veriler ise BTC için daha fazla büyüme alanı olabileceğini işaret ediyor. Elbette burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değil, tamamen bilgi vermek amaçlıdır.
BTC Velocity
Ayrıca yukarıdaki grafiğe baktığımızda Bitcoin fiyatında yaşanan her zirve öncesi Bitcoin Velocity grafiğinde "önemli bir düşüş" sergilediğini görüyoruz.

Borsalarda Tutulan Bitcoin Miktarı 2 Yılın En Düşük Seviyesinde!

Borsalara bakıldığında,trader'lar pazarın gidişatı konusunda pozitif gibi görünüyor. Bitcoin'in son haftalardaki agresif düşüşleriyle Borsalara akan Bitcoin miktarlarında artış görünse de, bulunduğumuz günlerde borsalarda tutulan Bitcoin miktarları geçtiğimiz haftalar ve bugünle birlikte hala son 3 yılın en düşük seviyelerinde. CryptoQuant verilerine göre, borsalarda tutulan Bitcoin miktarı bugünlerde bulunduğu seviyeleri en son Kasım 2018'de görmüş.
Bitcoin rezerv

Madenciler Bitcoin Saklamaya Hala Devam Ediyor!

Bir başka kritik metrik olarak kabul edilen CryptoQuant'ın BITCOIN MPI verileri, Mart seviyesi yani 2 seviyesinin epey altında ve yazının yazıldığı sırada ise -0.71 seviyesinde ve madencilerin ellerindeki Bitcoin (BTC)'e sıkı sıkıya sarılı diyebiliriz.
BTC madenciler satıyor mu
Kurumsallar Bitcoin Alıyor mu?

8 Haziran 2021'de kurumsalların BTC iştahına baktığımızda ise yazının yazıldığı sırada kurumsallar Bitcoin satın alımı konusunda orta seviye olduğunu görüyoruz.
Bitcoin kurumsalları BTC alıyor mu
Yukarıdaki CryptoQuant verilerine göre, yeşil çizgi alım bölgesini gösterirken (0.15) kırmızı bölge ise (-0.15) kurumsalların satın alımların zayıf olduğunu gösteriyor. Ancak CryptoQuant BTC: Coinbase Premium Index verilerine göre, dün gece saat 2 civarında yoğun şekilde Bitcoin alımlarının geldiğini söylemek de mümkün.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version