Hindistan Merkez Bankası'ndan Önemli Bitcoin ve Kripto Para Açıklaması!

hindistan btc

  • Hindistan Merkez Bankası, eski bir 2018 genelgesine atıfta bulunarak bankaların müşterilerini kripto paralara olan ilgisine karşı uyaramayacaklarını açıkladı.
  • Ayrıca bankalardan müşteri durum tespiti süreçlerini yürütmelerini istedi.
  • Kripto para borsa operatörleri bunun olumlu bir gelişme olduğunu söylüyor.

Ülkenin merkez bankası olan Hindistan Merkez Bankası (RBI), geçen yıl Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından bozulan 2018 tarihli eski bir genelgeye atıfta bulunarak, bankaların müşterilerini kripto ticareti konusunda uyaramayacaklarını açıkladı.

RBI yaptığı resmi açıklamada, "Bazı bankaların/düzenlenmiş kuruluşların, 06 Nisan 2018 tarihli RBI genelgesine atıfta bulunarak müşterilerini kripto para birimleriyle işlem yapmamaları konusunda uyardığı basında çıkan haberlerle dikkatimizi çekti, ancak bankalar/düzenlenmiş kuruluşlar tarafından yapılan yukarıdaki genelgeye yapılan bu tür atıflar, bu genelge 04 Mart 2020 tarihinde Yüksek Mahkeme tarafından iptal edildiğinden uygun değildir."

2018'de RBI, bankaların ve diğer finans kurumlarının kripto para müşterileriyle ilgilenmesini kısıtlayan bir kuralı kabul etti, ancak Yüksek Mahkeme geçen yıl bu kuralı bozduYine de, HDFC Bank ve SBI Cards & Payment Services dahil olmak üzere bankalar ve finans kurumlarının geçen hafta olduğu gibi, müşterileri kısıtlamalar konusunda uyaran eski genelgeye atıfta bulunduğu bildirildi.

Bankaların neden hala eski genelgeyi alıntıladıkları belli değil. Ancak Hindistan kripto borsası CoinSwitch Kuber'in baş sorumlusu Sharan Nair, verdiği bir demeçte, "büyük bir gaf" yaptılar ve RBI sonunda netleştirmek zorunda kaldı açıklamarında bulundu.

Nair, "Bankalar, 2018 RBI genelgesine atıfta bulunarak müşterileri artık kripto para birimlerine karşı uyaramaz" dedi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version