Bitcoin'de Yükseliş Başladı mı? BTC, ETH, AVAX, XRP Analizi!

icrypex
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 24 Mayıs 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz. Ayrıca Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

BTC/USD
BTC
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
haftaya 35 bin dolar seviyesinin üzerinde başlıyor. Bitcoin dominansının geçen hafta yüzde 40’ın altına gelmesi sonrası başlayan kötü haber akışı (FUD) nedeniyle piyasa dinamikleri dışarıdan müdahale ile bozuldu. Son olarak Çin’de madencilik faaliyetlerine ilişkin yasaklama haberi sonrası bugün de lokal borsaların oradaki madencilik faaliyetini durduracağını söylediği açıklamaları eksi yönde etkiliyor. Madencilerin bu anlamda yeni arz üretememesi ve havuzlarındaki ödül coinleri satamaması da bardağın dolu kısmı olacak. Hem aktif hem de yeni hesaplarda düşüş söz konusu. Geçen hafta net giriş ve çıkışlarda 1 milyar dolar nette artıyız. Bu durum olumsuz olarak okunurken stablecoin’lerde de çıkış oluşu piyasa açısından olumlu değil. Yine de teknik görünümdeki yaşananlar tepki şansını da doğuruyor.

BTC/USD'yi teknik olarak ele aldığımızda dominans açısından piyasanın amirali olması gerekçesiyle Mart 2020’den bu yana var olan yükseliş trendine tutunuyor. 32.400 $ seviyesinden geçen bu trend aşağı sarkma göstermediği sürece tepki şanslarına açık hâle gelecek. Bugün 38 bin ve 41 bin bölgeleri direnç konumunda. 2021 yılından bu yana RSI ilk kez “oversold” aşırı satıma geldi. Buradan da dönüş gösteriyor. O nedenle tepki için buradaki destekler takip edilebilir.

Dirençler:
37.880 / 40.673 / 44.057

Destekler:
31.703 / 28.319 / 25.526

ETH/USD
ETH
Ethereum Analizi: Ethereum 2160 $ seviyesinden %3’e yakın tepki ile işlem görüyor. Aktif ve yeni adres sayılarında azalma devam ediyor. Buna karşılık medya haberleri Ethereum’un Bitcoin’in yerini alıp alamayacağı konusunda haberler ile ETH’yi öven paylaşımlarda bulunuyor. ETH yatırımcıları stake etmeye devam ediyor. ETH 2.0 aşamasında kilitlenen ETH miktarı tüm zamanların en yüksek seviyesinde işlem görüyor.

ETH/USD'yi teknik olarak ele aldığımızda düşüş trendinin devam etmesi akabinde kısa vadeli tepkileri de izliyoruz. 1960 $ seviyesinden veriler tepkiler 2650 $ seviyelerine doğru kendisini yineleyebilir. Henüz net bir dönüş görülemese de mevcut stratejimiz kısa vadeli al-sat stratejisi olacaktır.

Dirençler:
2356 / 2578 / 2893

Destekler:
1283 / 1505 / 1819

AVAX/USD
AVAX
Sabah saatlerinde yüzde 4 oranında yükseldiğini gördüğümüz AVAX 16,00 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. AVAX/USDT paritesini teknik olarak ele aldığımızda alçalan bir trend içerisinde hareket ettiğini görüyoruz. 12,00-13,00 $ bandında dip yaptığını gördüğümüz AVAX için ilk direnç seviyesi Fibo bitiş noktası düzeltmesine denk gelen 19,95 $ seviyelerinde olduğunu görüyoruz ve bu direncin kırılması durumunda fiyatın 25,00 $ seviyelerine doğru hareket etmesini bekleriz. Ancak piyasada var olan kararsızlık sebebiyle 19,95 $ seviyelerinde bulunan direnç kırılmadan yükselen bir hareketten söz etmemizin mümkün olmadığını ve fiyatın aşağı yönlü hareketi durumunda Fibonacci düzeltme seviyesinin %127,20’lik dilimine denk gelen 13,39 $ seviyelerinin ilk destek noktası olduğunu görüyoruz. Piyasadaki genel düşüş sebebiyle destek ve direnç noktaları arasında kısa vadeli al-sat stratejisi izlenmesinin uygun olacağını öngörüyoruz.

Dirençler:
19,07 / 22,44 / 25,93

Destekler:
5,35 / 8,72 / 12,21

XRP/USD
Ripple
Sabah saatlerinde yüzde 3 oranında yükseldiğini gördüğümüz Ripple, 0,81 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. 21 Mayıs tarihinde yapılan telekonferans yoluyla toplanan Ripple ve SEC’den toplantı sonrasında haber akışı görmediğimiz Ripple’ın Eski Baş Teknoloji Sorumlusu ve Ortak Kurucusu Jed McCaleb tarafından mayıs ayı başından bu yana yaklaşık 275 milyon adet XRP sattığı belirtildi. Toplu ve büyük meblağlardaki XRP satışlarının fiyatın aşağı yönlü hareketinde etkisi olduğunu görüyoruz.

XRP/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda ise alçalan trend doğrultusunda hareket eden XRP, Fibo’200’lük düzeltme seviyesinin altını test ederek 0,64 $ seviyelerini gördükten sonra sabah saatlerinde yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. 0,88 $ seviyelerine denk gelen Fibonacci düzeltme seviyesinin %161,80’lik dilimi ilk direnç seviyesi olarak görüyoruz. Bu direncin yukarı yönlü kırılması durumunda 1,00 $ seviyelerine denk gelen ikinci bir direncin olduğunu ve aynı zamanda 1,00 $ seviyelerinin psikolojik bir eşik olduğunu düşünüyoruz. Ancak piyasada görünümü Bitcoin eşliğinde düzeltme yapacağa benziyor. Bitcoin’in tepki vermeye çalıştığı şu günlerde XRP için de hem dava süreci hem de aşırı satılmışlığın tepkilerini izleyebiliriz.

Dirençler:
0,9305 / 1,0636 / 1,2039

Destekler:
0,3837 / 0,5168 / 0,6571

Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version