Hindistan'da Kripto Para Yasağı Kalktı ❗

Hindistan'da Kripto Para Yasağı Kalktı
Hindistan Yüksek Mahkemesi nihayet Hindistan Merkez Bankası'nın kripto para birimini yasaklama kararı almasını anayasaya aykırı ilan etti.

Hindistan Yüksek Mahkemesi, bir yıl süren duruşmalardan sonra, ülkedeki kripto para birimleri konusunda RBI tarafından uygulanan yasağa karşı devam eden davada kararını açıkladı. Hindistan Merkez Bankası, kripto para borsalarına ve kripto para işlerine hizmet vermeyi durdurmak ve kripto para ile ilgili bilgilendirmeyi ülkedeki tüm bankalara bir genelge ile yayınladı.

Yüksek mahkemeye göre, RBI'nin kripto para yasağı anayasaya aykırı idi


Hindistan Yüksek Mahkemesi, Hindistan Merkez Bankası'nın kripto paraya karşı bankacılık yasağını anayasaya aykırı ilan etti. Hindistan merkez bankası, 6 Nisan 2018'de tüm kripto para borsalarını ve ilgili işletmeleri bankacılık hizmetlerini kullanmasını reddeden bir genelge yayınladı. RBI, savunmasında, yasağın kara para aklama ve yasadışı faaliyetleri korumak olduğunu, çünkü Bitcoin (BTC)'lerin dünyanın herhangi bir yerine kolaylıkla aktarılabileceğini söylemişti.


Hindistan'da kripto paraların geleceği nasıl?


Hindistan Yüksek Mahkemesi bugün tarihi bir karar verdi. Ancak, Hindistan hükümeti merkezi olmayan kripto para birimlerine olumlu yaklaşmıyor. Hükümet, parlamentonun alt meclisine ülkede Bitcoin kullanımını yasadışı hale getirebilecek bir yasa tasarısı sunmayı planlıyor. Şimdilik, önemli olan yüksek mahkemenin kararı ve Hindistan'ın kripto para topluluğunun lehine bir hava var.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version