Cardano'da Önümüzdeki Ay Önemli Gelişme! Marlowe Nedir?

Cardano haber
Cardano yakında akıllı sözleşmeleri destekleyecek ve IOHK, süreci her zamankinden daha kolay hale getirmek için Marlowe geliştirme paketini tasarladığını duyurdu.

Cardano blok zincirinin geliştirilmesinin arkasındaki stüdyo olan IOHK, ağın büyüyen merkezi olmayan finans ekosistemine uygun olmasını sağlayacak bir ürün paketinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Marlowe paketi, blok zincirinde uygulandıktan sonra Cardano akıllı sözleşmelerinin geliştirilmesine olanak tanıyan eşler arası finansal anlaşmaları kolaylaştırmak için açıkça tasarlanmıştır. Marlowe geçen yıl alfa aşamasına başladı ve IOHK Ürün Müdürü Shruti Appiah'a göre, ekip şimdi Goguen yükseltmesinin yanı sıra paketi başlatmaya hazır.

Ama önce Cardano geliştirme ekibi, Alonzo'nun piyasaya sürülmesini sağlamalıdır. Bu hard fork, Cardano'da ilk kez akıllı sözleşmelerin yürütülmesine izin verecek.

Cardano, Alonzo'ya Hazır

Yakın tarihli bir IOHK duyurusuna göre, her şey şimdi Alonzo testnet'in piyasaya sürülmesi için hazır, yani erken alfa durumunda. Dağıtım, her biri renk kodlu isimlerle – her ay Haziran ayından başlayarak Eylül 2021 için planlanan mainnet'teki tam sürümüne kadar uygulanacak olan aşamalar halinde yapılacaktır.

Cardano geliştirme ekibi, Shelley aşamasını geliştirirken bile bu yükseltme üzerinde çalışıyor. Shelley, Cardano için önemli bir dönüm noktasıydı. Daha verimli olan ve ağın tokenomiklerine ek işlevler sunan Proof-of-Stake fikir birliği algoritmasına geçişi sağladı. Yol Haritasına göre , Akıllı Sözleşme uygulaması Cardano'nun bugüne kadarki en önemli gelişimi olacak:

Akıllı sözleşmelerin entegrasyonu ile Goguen dönemi, Cardano ağı için yetenekte önemli bir adımı temsil ediyor. Shelley döneminin sistemin çekirdeğini Ademi merkezileştirdiği Goguen, Cardano'nun hakemli araştırma ve yüksek güvenlikli gelişimin sağlam temeli üzerine merkezi olmayan uygulamalar (dApps) oluşturma yeteneğini ekliyor.

 

Marlowe nedir?

Marlowe, Cardano blok zincirinde akıllı sözleşmelerin yürütülmesini sağlayacak bir araç paketidir. Bu, DeFi'ın, oyunlar, NFT marketi, kimlik izleme sistemleri, işlem koşullandırma vb. her türlü yeni ürünün yürütülmesine izin verecek.
Cardano Marlowe NedirResimde gösterildiği gibi, Marlowe üç farklı amaca hizmet ediyor: Geliştiriciler, son kullanıcılar ve işletmeler

Geliştiricilerin üç farklı ürünü olacak:
Akıllı sözleşmelerin geliştirilmesine izin verecek Marlowe BuildGüvenli koşullarda test edilmesini sağlayacak Marlowe Play; ve Marlowe Kütüphanesi, yeni uygulamaların geliştirilmesini kolaylaştırmak için açık bir akıllı sözleşmeler kütüphanesine yayınlanmasına izin verecek.

Son kullanıcılar, kapsamlı bir şablon kitaplığı ve teknik olmayan açıklamalarla otomatik olarak akıllı sözleşmeler geliştirecek olan Marlowe Run'a sahip olacak.

Ve son olarak, IOHK ayrıca, finansal sözleşmeler için Algoritmik Sözleşme Türleri Birleştirilmiş Standartları (Actus) kullanmaya odaklanan, kurumsal kullanım için bir ürün geliştirdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version